Ny Lufthavnsvej 100DK-9400 NørresundbyPhone: +45 98 17 11 44www.aal.dk

Synes godt om:

Santorini

  • Periode: Hele året

    Periode

    Hele året

  • Fantastisk Charterrejsemål

  • Flyvetid

    Ca. 3 timer

Ferieøen med de smukke blå og hvide huse

Santorini er en lille græsk ø placeret i Ægæerhavet, lige nord fra Kreta og midt imellem Tyrkiet og Grækenland. Der er egentlig tale om en ø-gruppe, men hovedøen hedder Santorini, og det er også her turisterne rejser til. Stedet er helt igennem smukt og lækkert - med en romantisk stemning, der florerer på øen. Den egner sig derfor perfekt til en romantisk ferie for to - uanset alder.

Santorini er Grækenlands postkort-perfekte ferieø. Selvom du aldrig har besøgt øen, så kender du med stor sandsynlighed de hvide bygninger med blå kupler på tagene, som står på klippeskråningerne og spejler sig i middelhavet. Det er et syn, som man ofte ser på billeder fra Grækenland - men ingenting slår at være der selv.

Her er smukke strande med mørkt vulkansk sand, og så er ferieøen Santorini meget rig på de indtagende hvid/blå huse, som bare er ét af de fantastiske syn, som man finder på ferieøen.

Udsigten fra bjerglandsbyerne udover den halvmåneformede vulkanø er også noget, der tager pusten fra de fleste. Derudover er øens særlige kendetegn det rustikke look, som tusindvis af år, som aktiv vulkan, har givet den. Øen er derfor de fleste steder dækket af tykke lag vulkansk sten, som gør Santorini helt unik.

Santorinis halvmåneform er opstået, fordi hovedparten af øen er sprængt væk under et udbrud for ca. fire tusind år siden. Der hvor der engang var land, Calderaen, der findes stadig en aktiv vulkan, som titter op af vandet. Det er et ganske særligt sight, og et som turisterne valfarter til.

Karakteristisk lavasand

Strande med lavasand er et særsyn, men ikke på Santorini. Her er samtlige strande fyldt med det specielle, karakteristiske lavasand. Strandene er primært beliggende på øens østkyst. Blandt de bedste strande på Santorini er for eksempel Kamari Beach eller Red Beach, som er en afsides beliggende strand med helt rødt vulkansk sand. Du kan også sejle hen til den specielle, White Beach, der med sine hvide klippesider giver en anderledes strandoplevelse.

Strandenes karakteristiske mørkere sand stammer fra øens dramatiske fortid med vulkanudbrud. Gennem flere tusinde år er det vulkanske sand blevet slebet finere og finere af havet. Derfor er det en unik oplevelse at se og føle det varme mørke sand.

Alt i alt, så er Santorini en af de mest unikke græske øer, der ligger som et flot maleri, og det er absolut værd at besøge øen mere end én gang.

Book rejsen

Rejseselskab

Århus Charter Dage: Søndag
17.05.2015 - 11.10.2015