OPLEV DEN SYDSPANSKE ATMOSFÆRE

En kort flyvning fra Danmark bringer dig til feriebyen, Alicante, hvor du kan opleve sol 320 dage om året.

Hvis du elsker bade- og storbyferier med spændende oplevelser, vil Alicante være lige noget for dig. En oplagt ferieby for hele familien, hvor badeferie og storbyferie forenes.

Alicante har nogle af Spaniens skønneste badestrande, men er samtidig en by med masser af liv, hvilket giver mulighed for masser af oplevelser for hele familien. 

I Alicante finder du den hyggelige strandpromenade Paseo Explanada de España, der er dækket af mere end 6 mio. farverige fliser langs havnen fra El Bairro til Pt. Canalajas, hvilket gør den yderst smuk. Her kan du slappe af under palmerne, nyde udendørs servering eller vandre mellem de små hyggelige boder, der sælger is, snacks, bøger og lignende.

Lejer du en bil, har du mulighed for at opleve flere af de spændende begivenheder, der foregår i og omkring Alicante. Du kan blandt andet besøge Spaniens største marked med mere end 1.200 boder i byen Torreveija. Derudover kan det også anbefales at køre de 24 kilometer uden for Alicante, hvor drypstensgrotten, Cuevas de Canelobre, der historisk blandt andet blev benyttet som skjulested under den spanske borgerkrig.

Alt i alt står Alicante som en ferieperle for dig, der elsker den komplette ferieoplevelse uden at gå på kompromis. 

Links:

Planlæg rejse

En historisk by med smuk arkitektur

Alicante er en by, der indeholder en spændende historie, da byens eksistens menes at gå tilbage til f. kr. I den gamle bydel, El Barrio, som ligger i den nordlige ende af byen, finder du historiske bygninger, smuk arkitektur og betagende kirker. Besøg bl.a. middelalderborgen Castillo de Santa Barbara, der er bygget mellem 1200-1500-tallet, hvorfra du har en fantastisk udsigt ud over byen og Middelhavet.

Du kan også besøge Santa Maria, Alicantes ældste kirke, som har et imponerende rokokoforgyldt alter, eller katedralen San Nicolás, der har en smuk klostergård, en blå kuppel 45 meter over gulvet og et nadveralter i barokstil. Krybbespilsmuseet, Museo de Belenes, har miniature- og fuldstørrelses figurer i både træ og ler, og er gratis at besøge.

Middelalderborgen, Castillo de Santa Barbara, har en fantastisk udsigt ud over byen og Middelhavet

 

Hvad kan Alicante byde på?

Den sydspanske skønhed og charme er bestemt ikke til at tage fejl af, når du holder ferie i Alicante. På samme vis som i Malaga får du strand, shopping, kultur- og naturoplevelser i Alicante, der samtidig har en unik ro og ynde over sig – særligt på en tur på strandpromenaden.

Der er en grund til at flere og flere danskere køber ferielejligheder i Alicante. Det er en by, der har det hele, og hvor der altid er noget at opleve for hele familien.  

 

Det aktuelle vejr i Alicante

%weatherwidget:alicante%
Kilde forecast7.com

%pointofinterest%

Castillo de Santa Bárbara

Næsten lige meget hvor du står i Alicante, kan du se middelalderborgen Castillo de Santa Bárbara på toppen af Benacantil-bjerget. Turen op på bjerget er en stor oplevelse i sig selv, da du pustende får borgens historie og naturen omkring helt tæt på. De historieske ruiner, kanoner, paladset, fangekældre og ikke mindst udkigstårnet venter dig på toppen, hvor du får den mest fantastiske udsigt over byen og middelhavet.

Castillo de Santa Bárbara
03002 Alicante, Spanien

Læs om Santa Bárbara Slot

 

 

%pointofinterest%

Museo Arqueológico Provincial de Alicante (MARQ)

MARQ er Alicantes arkæologiske museum, der i sandhed byder på en lidt anden oplevelse end badestrande og afslapning. Er du interesseret i historie, er MARQ et besøg værd på din tur til Alicante. Fortællingen fra oldtid til nutid er ikke kun fremvist gennem spændende arkæologiske fund, men også audiovisuelt og gennem interaktive udstillinger. Det er en oplevelse for både store og små. 

Plza. Dr. Gómez Ulla
03013 Alicante, Spanien

Læs mere om MARQ

%pointofinterest%

Explanada de España

Explanada de España er hovedpromenaden i Alicante, der er et varetegn for byen, hvor både lokale og turister flokkes til. Palmetræer, salgsboder med lokalt håndværk og cirka seks millioner små røde, hvide og blå fliser kendetegner Explanada de España og skaber en utrolig smuk og indbydende promenade. På rad og række ligger restauranterne med fantastisk mad i alle prisklasser, og i sommersæsonen er der gadekunstnere og andet gøgleri både dag og nat.

Passeig Esplanada
Alicante, Spanien

Læs om promenaden

%pointofinterest%

El Perto Alicante

Costa Blanca har nogle af de bedste strande i Europa, heriblandt Playa de Postiguet, men det du nok mest kommer til at huske fra turen på stranden er strandpromenaden og marinaen, der æstetisk er næsten imponerende smukt udført. Det er inspirerende at gå turen ved stranden og ned til marinaen, hvor de store luksus-yachts er sat til. Er du afsted med kæresten, bliver det ikke meget mere romantisk med en gåtur langs marianen i solnedgangen.   

Muelle 8, Zona de Levante
Alicante, Spanien

Læs om Alicantes marina

Oplevelser for hele familien

I den nyere bydel finder du det moderne Alicante med mulighed for shopping i store indkøbscentre, gader med små forretninger, lækre restauranter og andre fornøjelser. Panoramis Mall har masser af fornøjelser for hele familien. Butikker, restauranter, forlystelser og biografer, og så har det åbent 24 timer i døgnet.

I den sydlige ende af Alicante er marinaen. Her finder du luksus design, fine restauranter og store yachts. Besøg også Casino de Alicante, som er et smugkig værd grundet indretningen, og det er tilladt at kigge ind uden at spille.

Hele byen har forskellige slags markeder, men ét der bør besøges er Mercado Central de Alicante. Her sælges der alt fra friske varer, blomster, brød, kød, fisk og skaldyr.

%pointofinterest%

Bade- og storbyferie i Alicante

Spanien byder på fantastiske ferieperler, og en af dem er Alicante. Med mere end 300 solskinsdage om året, er Alicante populær hele året rundt.

Læs artikel

 

%pointofinterest%

Meget mere Spanien

Hvis du elsker bade- og storbyferier, er Alicante det perfekte rejsemål. Her forenes strand og storby på bedste vis, hvor der er noget for hele familien.

Læs artikel

Det får du for pengene

Inden du sætter kursen mod Alicante, er
det en god idé at tjekke valutakursen 
_____________________________________

I dag er 1 Euro
%exchangerate:EUR% danske kroner værd

Kilde European Central Bank

Du kan flyve direkte til 
Alicante fra Aalborg Lufthavn

 

 

Lej bil til ferien
Med en lejebil får du mulighed for at få flere oplevelser på ferien, når du kan komme længere væk. Find den bedste og billigste lejebil i Alicante lige her.

Find lejebil

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS