KOMBINER HISTORIE, SOL OG STORBYFERIE 

En kulturrig storbyferie i det antikke Grækenland ligger og venter i solrige omgivelser. Athen byder både på en rig kulturhistorie, sol, sandstrande og gode shoppingmuligheder. 

Athen er en storby, der byder på en fantastisk blanding af nyt og gammelt. På den ene side har vi Antikkens Grækenland, hvor imponerende seværdigheder og arkæologiske monumenter pryder landskabet, og på den anden side har vi en moderne by med god mad, shopping og et pulserende byliv. 

På lige omkring 3 timer og 30 minutter med direkte fly fra Aalborg Lufthavn, befinder du dig i Grækenlands hovedstad, Athen. Som en af Middelhavsområdets største byer med cirka 5,5 millioner indbyggere, går du en gennemført storbyoplevelse i møde, men ligesom i Rom og Barcelona er der ikke langt til hyggelig afslapning på stranden. Kun cirka 20 min. fra Athens centrum med bus ligger Faliron, der består af mange små sandstrande med klipper.

Mest af alt er Athen kendt for de flotte seværdigheder fra Antikkens Grækenland - herunder den verdenskendte klippe Akropolis med templet Parthenon og de moderne Olympiske Leges oprindelsessted i 1896, Panathinaiko-stadion. I det centrale Athen omkring torvet Syntagma er byens kulturhistoriske islæt tydelig. Her og andre steder i byen kan du dykke ned i den spændende græske historie på de mange museer. 

Athen er meget mere end gamle monumenter og ture til stranden. Det nye og moderne Athen byder på et fantastisk forlystelsesliv med natklubber, taverner og caféer på torvet, og i det ældre område Plakas finder du blandt andet krogede, hyggelige og charmerende gader. Kombiner derfor med fordel shoppingturen med nogle græske specialiteter til frokost, som for eksempel gyros, tzatziki, moussaka eller souvlaki.  

Links:

Planlæg rejse
Rejs til Athen
Bravo Tours
14.05.201917.09.2019
M T O T F L S
Sommer

Det imponerende Akropolis

Athen er en af de ældste byer i verden, og på mange måder er det her, at den vestlige civilisation blev grundlagt. Derfor byder de mange historiske seværdigheder på oplevelser uden lige. Et must-see er Akropolis, der er en flad klippe på 150 meter midt i byen og et centrum for Athens seværdigheder. Akropolis betyder "høj by" eller "kanten af byen", hvor Parthenon-templet blev bygget som en hyldest til gudinden Athene. I dag står Parthenon som et varemærke for byen og en attraktiv seværdighed for turister. På Akropolis ligger også Dionysos-teateret, der er en rund konstruktion og den ældste i verden (400-tallet f.kr.). Nedenfor Akropolis ligger Herodion-teatret, som i samme antikke stil danner ramme om forestillinger i sommerperioden.

Et andet område, der skal besøges på en tur til Athen er samlingsstedet Agora, hvor det religiøse og politiske liv primært fandt sted. Her finder du også Hefaistos-templet, der er en af de største og ældste seværdigheder i Athen (415 f.kr.). Templet er dorisk og blev bygget til ære for Athene og Hefaistos, men er senere blevet benyttet som en kirke. Der er mange museer i Athen, der giver dig hele historien om byen - heriblandt det arkæologiske nationalmuseum, det byzantinske museum og de mange spændende museer i det historiske og fantastiske kvarter, Plaka.

En storbyferie i smukke omgivelser

Du behøver ikke besøge alverdens seværdigheder for at opleve Antikkens Athen. Gå blot rundt i de mange gader i blandt andet det gamle centrum og oplev kulturen, historien og atmosfæren på helt tæt hold. Det er her byen Athen giver den bedste ferieoplevelse. Udforsk på egen hånd de fantastiske restauranter, der har kulinariske oplevelser i særklasse, shop løs i de mange butikker på gaden Ermou og på markederne i byen og nyd det fremragende vejr.

Har du brug for at komme lidt væk fra storbystemningen, så er Athen omgivet af smukke og fantastiske områder, du nemt kan komme ud til. Du kan tage på dagsudflugter på Attika-halvøen og Peloponnesos, til Kap Sounion, til Mykene og til Delfi, der alle har noget godt at byde på. Derudover kan du fra Athens havneby Pireus sejle ud til de mange græske øer.

En ferie til Athen bringer et ocean af muligheder med sig, og en uges ferie er slet ikke nok til at komme omkring det hele. Der er altid noget nyt at se og opleve, hvorfor Athen er en by, du får lyst til at besøge igen.

 


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS