Skip to content

VIGTIG INFORMATION OM COVID-19 OG REJSERESTRIKTIONER

Rejser fra Aalborg Lufthavn

På grund af COVID-19 fraråder regeringen og myndighederne frem til og med 28. februar alle rejser til udlandet. Skal du ud at rejse anbefales det at holde dig orienteret om gældende indrejserestriktioner for dét land, du rejser til.

Rejser til Aalborg Lufthavn

Rejser du fra udlandet til Aalborg Lufthavn, er der krav om en negativ COVID-19 test, taget indenfor 24 timer før afrejse til Danmark – ellers vil du blive afvist af flyselskabet. Ved ankomsten i Aalborg er der krav om test og isolation. Rejser du fra udlandet via København til Aalborg, så skal du som transferpassager testes ved ankomst i København før du fortsætter din rejse.

Rejser du indenfor de danske grænser mellem Aalborg og København, er der ingen krav om test og isolation. Ved rejser direkte til Bornholm er der fra den 1. marts krav om fremvisning af en negativ test. Dette sker i forlængelse af den gradvise åbning af samfundet.  

For alle rejser til og fra Aalborg skal retningslinjer fra EASA altid følges, som kan læses via linket nedenfor. Det er vigtigt, at du er bekendt med disse før din rejse.

Retningslinjer for rejser via Aalborg Lufthavn

Krav om COVID-19 test og selvisolation

Ved ankomst i Aalborg Lufthavn fra udlandet er det fra den 7. februar et lovkrav at blive testet (antigentest eller PCR) omgående og derefter gå i isolation i 10 døgn. På døgn 4 har man mulighed for at få foretaget en ny PCR-test, og hvis denne er negativ kan man bryde isolationen. Overholdes reglerne ikke, er der risiko for bødestraf.

Krav om test og isolation efter indrejse

Læs bekendtgørelsen

I Aalborg Lufthavn kan du ved ankomst og afgang få en gratis hurtigtest (antigentest) i Aalborg Lufthavns terminal. Indgang fra parkeringspladsen er til højre fra hovedindgangen. Falck driver teststedet, som er uden tidsbestilling og åben for offentligheden mellem klokken 08.00 og 20.00.

Læs om lyntests på Falcks hjemmeside

SE MERE PÅ CORONASMITTE.DK

 

 

Rejser med KLM til Amsterdam

Rejser du med KLM til Amsterdam fra Aalborg Lufthavn, skal du kunne fremvise en negativ COVID-19 test, der ikke er ældre end fire timer ved afrejsetidspunktet fra Aalborg Lufthavn. Derfor kan du som rejsende fra klokken 04.30 på afrejsedagen blive testet gratis hos Falck i deres testcenter i Aalborg Lufthavn. Det er uden tidsbestilling, og du bliver henvist af lufthavnens eller Falcks personale ved check-in.

Derudover skal alle rejsende til og via Amsterdam som udgangspunkt kunne fremvise en negativ PCR-test, som ikke er ældre end 72 timer på afrejsedagen.

Vigtig information til alle rejsende:

Grundet COVID-19 er der en række rejsekrav, du skal være opmærksom på. Klik her for at se gældende rejserestriktioner