Skip to content

VIGTIG INFORMATION OM COVID-19 OG REJSEVEJLEDNINGER

%pointofinterest%

Hold dig orienteret

Nedenfor har vi samlet dét du skal vide som rejsende til og fra Aalborg Lufthavn. Hold dig altid orienteret om gældende rejserestiktioner og rejsevejledninger før, under og efter din rejse.

Rejser du inden for de danske grænser – herunder til og fra København og Bornholm – er der ikke krav om hverken fremvisning af negativ test eller isolation. Særskilte rejsevejledninger gælder for Færøerne og Grønland.

Information fra de danske myndigheder:

Coronasmitte.dk 

Udenrigsministeret

%pointofinterest%

Rejser med KLM til Amsterdam

Rejser du med KLM til Amsterdam fra Aalborg Lufthavn, skal du kunne fremvise en negativ COVID-19 test (PCR eller hurtigtest), der ikke er ældre end 24 timer ved afrejsetidspunktet fra Aalborg Lufthavn.

Du kan som rejsende fra klokken 04.30 på afrejsedagen blive testet gratis hos Falck i deres testcenter i Aalborg Lufthavn. Det er uden tidsbestilling, og du bliver henvist af lufthavnens eller Falcks personale ved check-in.

Udover en negativ test, der ikke er ældre end 24 timer, skal alle rejsende til Amsterdam kunne fremvise en negativ PCR-test, der ikke er ældre end 72 timer på afrejsedagen. Ved videreforbindelse (transit) i Amsterdam er testen på max 72 timer tilstrækkelig.

Rejsevejledning for Holland

%pointofinterest%

Fritidsrejser fra Aalborg Lufthavn

Fra den 21. april 2021 er Udenrigsministeriets råd og rejsevejledninger igen tilpasset de pågældende landes aktuelle smittestatus og rejserestriktioner, hvor de inddeles i farverne 'gul, 'orange' og 'rød'. Alle ikke-nødvendige rejser frarådes til 'orange' og 'røde' lande, mens 'gule' lande er åbne uden krav om isolation ved hjemkomst.

Rejser til udlandet 

%pointofinterest%

Erhvervsrejser fra Aalborg Lufthavn

Erhvervsrejser defineres nu som nødvendige rejser, hvorfor det er muligt at rejse til både 'gule' og 'orange' lande med lempet krav om isolation ved hjemkomst.

Rejser til 'røde' lande frarådes fortsat.

Rejseråd til erhvervsrejser

%pointofinterest%

Rejser til Aalborg Lufthavn

Rejser du fra udlandet til Aalborg Lufthavn, er der krav om en negativ COVID-19 test, taget indenfor 48 timer før afrejse til Danmark – ellers vil du blive afvist af flyselskabet. Ved ankomsten i Aalborg er der krav om test og isolation. Rejser du fra udlandet via København til Aalborg, så skal du som transferpassager testes ved ankomst i København før du fortsætter din rejse. Dog er beviseligt færdigvaccinerede personer fra 'gule' og 'orange' lande undtaget test og isolation ved ankomst.

Inden for de danske grænser mellem Aalborg og København samt Bornholm, er der ingen krav om fremvisning af negativ test samt isolation. 

Udenrigsministeriets hjemmeside

%pointofinterest%

Krav om COVID-19 test og selvisolation

Ved ankomst i Aalborg Lufthavn fra udlandet er det et lovkrav at blive testet (antigentest eller PCR) omgående og derefter gå i isolation i 10 døgn efter gældende bekendtgørelse. På døgn 4 har man mulighed for at få foretaget en ny PCR-test, og hvis denne er negativ kan man bryde isolationen. Overholdes reglerne ikke, er der risiko for bødestraf.

Krav om test og isolation følger gældende rejsevejledninger for hver destination, hvor der ikke er krav om isolation ved hjemkomst fra 'gule' lande eller hvis du som færdigvaccineret ankommer fra et 'orange' land.

Krav om test og isolation

 

%pointofinterest%

Spørgsmål og svar om rejser

Rejsevejledninger vil løbende ændre sig i takt med genåbningen af Danmark, Europa og resten af verden. Skal du ud at rejse, så er det derfor godt at være bekendt med alle gældende retningslinjer og alle spørgsmål, der måtte opstå før, under og efter rejsen.

Spørgsmål og svar

%pointofinterest%

Restriktioner i andre lande

Skal du ud at rejse anbefales det at holde dig orienteret om gældende indrejserestriktioner for dét land, du rejser til. Læs mere herom nedenfor:

Restriktioner i Europa

 

%pointofinterest%

Sikker rejse fra Aalborg Lufthavn

For alle rejser til og fra Aalborg skal retningslinjer fra EASA altid følges, som kan læses via linket nedenfor. Det er vigtigt, at du er bekendt med disse før din rejse, så vi alle kan kan få en sikker og god rejse.

Retningslinjer for rejser

 

%pointofinterest%

COVID-19 test i lufthavnen

I Aalborg Lufthavn kan du ved ankomst og afgang få en gratis hurtigtest (antigentest) i Aalborg Lufthavns terminal. Indgang fra parkeringspladsen er til højre fra hovedindgangen. Falck driver teststedet, som er uden tidsbestilling og åben for offentligheden mellem klokken 08.00 og 20.00.

Læs om Falcks lyntests