Skip to content

DUBLIN - STORBYEN DU VENDER TILBAGE TIL

Dublin er Irlands hovedstad, der byder på en fantastisk historie og skønne seværdigheder. Det siges, at byens sjæl og befolkning er det, der gør Dublin til noget helt særligt.

Hvad forbinder du med Irland og hovedstaden Dublin? Mange ville nok nævne Dublin som hjemstedet for den verdensberømte øl Guinness, St. Patrick og hyggelige gader og stræder. Derudover er der mange spændende seværdigheder, hvoraf flere tager dig 1200 år tilbage, da byen blev grundlagt af danske vikinger.

Pubs, Guinness-bryggeriet, historiske bygninger og den omkringliggende irske natur er nogle af de ting, der giver lysten til at besøge storbyen Dublin. Det er dog først, når du har besøgt byen, at du finder ud af, hvad der får dig til at vende tilbage gang på gang. Dublin har en helt speciel sjæl og stemning, der sammen med befolkningen eller 'dublinerne', skaber de bedste rammer for en dejlig storbyferie, der er alt andet end kedelig og trist.   

I selve Dublin by bor der omkring en halv million mennesker, hvorfor det er en storby på næsten samme størrelse som Edinburgh. Historisk blev byen grundlagt som et bosted for danske vikinger. Dog er selve navnet ikke af skandinavisk oprindelse, men anglo-irsk og betyder 'blackpool' eller 'den sorte bredning'. I år 1204 blev det første af Dublin Castle bygget, som i 700 år var symbolet for det engelske styre af Irland. I dag er det en af de mest populære turistattraktioner i Dublin.

En storbyferie i Dublin er ikke en solferie med høje temperaturer – heller ikke i sommerperioden, selvom temperaturen godt kan komme over de 20 grader. Til gengæld befinder Dublin sig i en tempereret klimazone, som giver milde vintre og begrænset temperaturudsving, hvorfor det er et fremragende feriemål året rundt. 

Links:

Planlæg rejse
Rejs til Dublin
Nilles Rejser
M T O T F L S
Sommer

Kultur og historie i og udenfor Dublin

I Dublin City finder du mange imponerende bygningsværker, der fortæller hver deres kulturhistorie. Det mest kendte og et must see er Dublin Castle, der som byens varemærke tager dig med igennem de spændende minder, som de gamle borgmure bærer på. Et andet berømt bygningsværk er St. Patrick’s Cathedral, der blev bygget i år 1191. Dens smukke ydre og indre er værd at opleve. Samtidig får du besøgt gravstedet for forfatteren Jonathan Swift, som skrev Gullivers rejser.

På en gåtur rundt i Dublin kommer du sikkert også forbi eller over Ha’penny Bridge, der er et lille unikt stykke kultur fra storbyen. Broen var den første gangbro over Liffey og fik sit navn efter, at folk skulle betale en halv penny for at krydse den. I dag ser du tit broen på postkort og lignende og er et kendetegn for Dublin. En anden postkortoplevelse i Dublin er de malede og flotte døre, som kendetegner boligområderne, hvor husene i bund og grund er identiske, hvorfor der er gjort ekstra meget ud af hoveddøren.

Udenfor Dublin finder du en fantastisk natur, hvor du blandt andet kan søge mod Giant's Causeway og de lokationer, hvor flere optagelser til Game of Thrones blev foretaget. Derudover er der flere borge, der er værd at besøge – blandt andet Malahide Castle, der havde en central rolle i den irske middelalder.

Hvad kan Dublin byde på?

Varme og sol er ikke en garanti på en ferie til Dublin og Irland, men kultur og historiske storoplevelser kommer du ikke udenom. Om du er til en kold pint på The Temple Bar eller lokal shopping på Dublin Flea Market, kommer du bestemt ikke til at kede dig. 

Udover fantastiske storbyoplevelser, er den omkringliggende irske natur i sandhed også et besøg værd – blandt andet The Cliffs of Moher eller Wicklow Mountains. 

Det aktuelle vejr i Dublin

%weatherwidget:dublin%
Kilde forecast7.com

Oplevelser i Dublin du ikke går tørstig hjem fra

De fleste har nok været forbi en irsk-inspireret pub i Danmark, hvor god øl, whisky og særligt livemusik med ægte irske klassikere sætter dagsordenen. Så forestil dig, hvordan det er i det rigtige Irland. For lokalbefolkningen afrundes arbejdsdagen gerne med en fadøl på en af de mange pubs. Det sociale med fest og glæde er en vigtig del af den irske kultur og er du selv til en fadøl med sidevogn, så er der meget at opleve i Dublin.

The Temple Bar er den mest ikoniske bar i Irland og er bestemt et besøg værd som turist, da der ligger en stor historie bag de berømte vægge, der stammer tilbage fra 1300-tallet. Endnu en unik baroplevelse får du på The Church, der må siges at være den smukkeste bar, du nok længe har set. Tilbage før 1964 fungerede den som kirke og gik under navnet St. Mary´s Church, men i 2007 blev den forvandlet til en bar og natklub.

Efter at have luftet din indre festglade dubliner kan du passende gå bag om kulisserne på de våde varer. På Guinness Storehouse Factory får du den historiske indsigt og smagsprøver på den berømte Guinness, der nydes som afslutning på en spændende guided tur med udsigt over byen. Samme oplevelse får du på Old Jameson Destillery, hvor du lærer den traditionelle irske whisky lidt bedre at kende.    

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.