Skip to content

FANTASTISK NATURRIGE FUERTEVENTURA

En perle ud for Afrikas kyst, der med sine charmerende små landsbyer og frodige plantager er et oplagt feriemål for familien.

Med 3000 solskinstimer om året har Fuerteventura et typisk subtropisk klima med behagelige temperaturer mellem 21 og 28 grader. Øen, som er en del af De Kanariske Øer, ligger ud for Afrikas vestkyst, hvilket betyder, at der er stor sikkerhed for sol og varme hele året rundt.

De spanske øer byder på ferie til alle aldre med mange forskellige sportsaktiviteter, fantastiske badefaciliteter og enestående naturomgivelser, der er kendetegnet for øerne. Fuerteventura er den mindst befolket af de syv øer med sine 40.000 indbyggere, hvoraf Gran Canaria og Tenerife nok er de mest kendte.

Svingende temperaturer gør øen til et populært rejsemål for sportsudøvere, der blandt andet benytter sig af sportsområdet, Playitas, grundet sine faciliteter til triatlon, cykling, tennis og vandpolo med videre. Surfing er også en yndet sport på øen, da det stabile vejr skaber egnede rammer for udøvelse hele året. Med sin skyfri himmel og mange golfbaner, er øen også et oplagt mål for golfentusiaster og –udøvere i løbet af året.

Links:

Planlæg rejse
Rejs til Fuerteventura
Bravo Tours
M T O T F L S
Vinter
Sun Tours
M T O T F L S
Vinter
Apollo Rejser
M T O T F L S
Vinter

Ørkenvandring med udsigt

Fuerteventura er et spændende rejsemål, grundet det milde klima, klitterne, strandene og moderne hotelfaciliteter. Det indre af øen er øde og ørkenagtigt - som et stykke af Sahara, der er blæst 115 kilometer ud i Atlanterhavet. Så tæt er vi på Afrika. Det mest unikke eksempel på dette er på nordspidsen af Fuerteventura, hvor der ligger den fantastiske strand-naturpark, Dunas de Corralejo, med enorme sandklitter. Disse består kun af sand fra Sahara, og man får næsten følelsen af at være i Saharas ørken. Fra byen Corralejo finder du også en kort færgeforbindelse til sydspidsen af naboøen Lanzarote, hvorfor du med en lejet bil har mulighed for en smuttur til Lanzarote.

En god måde at udforske Fuerteventura på er at følge nogle af de mange vandrestier, som gennemskærer øen på kryds og tværs. De fører frem til spændende naturområder som Tindaya-bjerget og Betancuria-parken, der er øens største naturområde, samt til landsbyerne Antigua og Tuineje. 

Fløjlsbløde sandstrande

Blandt de kanariske øer, finder du de allerfineste sandstrande på Fuerteventura. Hvis du som turist elsker vandsport eller nyder at bade på fantastiske sandstrande med hvide klitter og dejligt lunt, krystalklart vand i turkisblå farvetoner, så er Fuerteventura lige noget for dig. Fuerteventura er kendt for sine bredde, hvide sandstrande, som ofte omtales som nogle af de smukkeste i verden. Der er hele 152 strande langs den 340 kilometer lange kystlinje, fordelt på nord- og sydsiden, mens østkysten er præget af stejle klipper og badebugter. Ud over hvide sandstrande har Fuerteventura også strande med dekorativt, kulsort lavasand.

Den lavvandede strand, Playa de Castillo, har finkornet sand og kan nydes af børn i alle aldre. Stranden er beskyttet af en lang mur, og vandet er stille og roligt i bugten inden for småbådshavnen. Der er hyggeligt i det gamle havnemiljø og omkring det gamle fort, ”El Castillo” fra 1700-tallet. Fortets navn bruges stadig som betegnelse for hele byområdet.

Havet omkring øen er ideelt til alle former for vandsport, som sejlsport, vandski, dykning, surfing, lystfiskeri og ikke mindst windsurfing. Øen er ofte vært for en afdeling af verdensmesterskabet i netop denne sportsgren. Det samme gælder dykning, hvor man kan udforske en havbund med sprækker, stenrev, huler, tunneller og klippeformationer. Andre sportsfolk som cyklister og langdistanceløbere bruger også Fuerteventura som træningssted.

Du kan rejse fra Aalborg Lufthavn til den unikke øgruppe, dog med en kort mellemlanding i Københavns Lufthavn.

Lej bil til ferien
Med en lejebil får du mulighed for at få flere oplevelser på ferien, når du kan komme længere væk. Find en lejebil på Fuerteventura lige her.

Find lejebil

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.