Skip to content

SOLFERIE TIL ALANYA

Rejs til Gazipasa Lufthavn og kom hurtigt til det solrige og kulturelle feriested, Alanya.

Står du og gerne vil rejse til Alanya i Tyrkiet fra Aalborg Lufthavn, så går den hurtigste vej igennem Gazipasa. Med kun 30 minutter fra Lufthavnen til Alanya, sparer du halvanden time i transport i forhold til Antalya.

Gazipasa Lufthavn er ikke lige så stor som Antalya Lufthavn, og det betyder blandt andet, at der er mindre ventetid før du med din bagage kan komme videre på ferie. Derved sparer du både ventetid i lufthavnen og en del transporttid fra lufthavn til hotel, når du rejser til Alanya fra Aalborg Lufthavn.

Tyrkiet er et transkontinentalt land, der har grænser op til otte lande med både vestlige og østlige orienteringer. Som et resultat har Tyrkiet en unik og meget varierende kultur, der, sammen med en lang og spændende historie, gør landet til et interessant rejsemål for turister. Alanya befinder sig i det sydlige Tyrkiet, hvor de eftertragtede badeferie-destinationer skal findes, men specielt Alanya emmer også af en rig kultur med spændende historiske monumenter. 

Links:

Planlæg rejse
Rejs til Gazipasa/Alanya
Detur
M T O T F L S
Sommer

Sol, strand og god mad

Alanya, der befinder sig på den tyrkiske sydkyst, er én af områdets største og mest populære feriebyer grundet sine lange sandstrande, sit turkisblå hav og forlystelser for hele familien. Specielt danske turister vælger at rejse til Alanya, da der foruden dejlige strande også er et livligt byliv med et utal af gode restauranter og shopping-muligheder i den nyere del af byen. 

Med smalle, hyggelige gyder og sultanens gamle skibsværft, der stadig bruges af fiskere, er den gamle bydel en helt unik oplevelse at gå igennem. Hvis man holder øjnene åbne, kan man på sin færd finde små lokale spisesteder, hvor man kan nyde god autentisk tyrkisk mad til næsten ingen penge, da deres primære kunder er de lokale. Bag byen er den 250 meter høje borgklippe med citadel og borgmur.

Specielt danske turister vælger at rejse til Alanya, da der foruden dejlige strande også er et livligt byliv

Forkælelse i smukke omgivelser

Feriepengene rækker langt i Alanya, der som en populær ferieby for turister er ét af de billigste rejsemål i Sydeuropa. Den venlige og gæstfrie befolkning tager sig godt af dig, når du er turist i byen. Her er det dig der er i centrum - om det så er på gaden, på stranden eller i det tyrkiske bad, hammam, hvor du virkelig kan blive forkælet. Området er omkranset af fantastisk natur og et væld af fortidsminder, der til sammen gør det til et skønt feriemål for både store og små. 

Det tyrkiske køkken minder en del om det græske, hvor både aromatiske krydderier og friske råvarer udgør de overdådige måltider. Derudover er vejret altid varmt og solrigt - så badeferien for hele familien er garanteret.

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.