Skip to content

SORTEHAVETS FERIEPERLE

Bulgarien er med sine gyldne strande og turkisblå hav en populær destination for sommersturister med en smag for eventyr.​

I Bulgarien finder du nogle af Europas smukkeste strande, hvor du kan forkæle dig selv i solens varme stråler og høre havets bløde brøl. Med udsigt over Sortehavet samt hvide sandstrande er Golden Sands meget populært blandt danskerne, der ønsker afslapning i solrige omgivelser.

Udover de smukke badefaciliteter er Bulgarien også karakteriseret ved dens fantastiske natur og gode gæstfrihed, der hjælper med at fuldende en dejlig sommerferie i de helt rigtige omgivelser. I Bulgarien får du værdi for pengene, da priserne generelt er lavere sammenlignet med Danmark. Derfor kan du spare mange penge, hvis du shopper i Bulgarien eller besøger de mange seværdigheder rundt om i landet.

Det bulgarske køkken forkæler dig med dejlig mad ved at bruge lækre, møre kødstykker, der marineres i en blanding af eksotiske krydderier som spidskommen, timian, paprika og hvidløg selvfølgelig. Det smagfulde kød suppleres med forskellige små retter af lokale grøntsager eller mælkeprodukter, som er en naturlig del af det bulgarske køkken. I de små gadeboder kan du også købe snacks, og især bagt kartoffel med fyld er blandt de mest kendte specialiteter.

Links:

Planlæg rejse
Rejs til Golden Sands
Bravo Tours
M T O T F L S
Sommer

Golden Sands

Med kyst ud til Sortehavet ligger Golden Sands, der med sine lange, gyldne sandstrande årligt tiltrækker ferieglade besøgende fra hele verden. Den lille perle er et skønt feriested for hele familien, da den både byder på spændende kulturelle oplevelser og opdagelser i de omkringliggende naturområder. Maden er også tilpasset gæsternes ønsker, så hvis du ikke vil kaste dig ud i de lokale retter, så serverer byens restauranter også klassiske kendte retter for alle aldre. 

Få kilometer fra byen ligger Kaliakra-halvøen, der er en enestående naturoplevelse. Med sine lidt over to kilometer, er øen dækket med stejle klippeformationer, hvori der gemmer sig unikke grotter og ruiner fra fortiden. Så tag med en af de lokale sejlere over til øen og gå på eventyr i de naturskabte omgivelser. 

Er du mere til bylivet, byder Golden Sands også på gode shopping-muligheder. De lokale bevæger sig rundt i traditionelle dragter med farverige udtryk, hvilket du også kan lade dig inspirere af i de små butikker rundt om i byen. Golden Sands har også et det store vandland, Aquapolis, der er en af de absolut mest populære oplevelser i området.

Balchik

Balchik er en lille, men yderst hyggelig og romantisk by langs kysten til Sortehavet. Byen er bygget på en bjergside, hvorfor udsigten ud over havnen fra de enestående skråninger er helt fantastisk. Byen har en dejlig havnepromenade med lystyachts og fiskejoller liggende side om side om sommeren. De små cafeer og restauranter ved havnepromenaden er blandt byens mere populære spisesteder om aftenen, hvorefter flere gæster lader sig forføre af den hyggelige strandpromenade, som indbyder til en romantisk aftengåtur. Byen har flere historiske seværdigheder, hvor den rumænske dronning Marias sommerpalads blandt andet er en populær seværdighed. Paladset ligger i  Balchiks botaniske have, som er en lille oase  midt i den skønne by, Balchik.

Albena

I den nordlige del af Sortehavet ligger den lille by, Albena. Den er anlagt med en omkring seks kilometer lang strand, hvor hotellerne også hovedsageligt er beliggende. Byen er et populært område for børnefamilier med masser af strandaktiviteter, børnetivoli, ridning og meget mere. Om aftenen er det ved de mange cafeer og restauranter langs strandpromenaden og den lille hovedgade, at der er aktivitet. Området er endnu uspoleret af turisme, hvorfor det er velegnet til en rolig og hyggelig ferie for hele familien. De lokale er meget åbne over for rejsende, hvilket også afspejler sig i deres serviceniveau og faciliteter.

Lej bil til ferien
Med en lejebil får du mulighed for at få flere oplevelser på ferien, når du kan komme længere væk. Få de bedste og bedste tilbud på en lejebil lige her.

Find lejebil

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.