Skip to content

NYD ATLANTENS PERLE

Madeira er skøn året rundt, og temperaturen ligger på 18-26 grader, hvilket gør øen perfekt til at tage på dejlige oplevelser i den skønne natur. 

En grøn oase i Atlanterhavet, hvor de naturrige og rolige omgivelser skaber ekstraordinære rammer for en ferie med hele familien. Du kan både nyde afslapning på øens strande eller aktivere dig selv og familien med fantastiske vandreture gennem øens dybde.

Madeira er en Atlanterhavsø, der blev til ved et undersøisk vulkanudbrud for millioner af år siden. Dette bærer den skønne natur præg af med de høje bjerge, dybe dale og klippeskær. Blomsterne pryder øens mange skråninger, og du finder derfor også en smuk botanisk have på Madeira - der ikke uden grund ofte omtales som ”Den flydende have”.

Den frodige ø kan også bryste sig af at fremstille en yderst velsmagende Madeira-vin. Druerne dyrkes overalt på øens bjergskråninger og vinmarker, hvor den askerige og vulkanske jord iscenesætter de bedste omstændigheder for at lave en fantastisk og unik form for vin.

Links:

Planlæg rejse
Rejs til Madeira
Nilles Rejser
M T O T F L S
Vinter
Best Travel
M T O T F L S
Vinter
Bravo Tours
M T O T F L S
Vinter

Øens spændende seværdigheder

Et af de bedste steder at bo på øen er Funchals Lido-området, der ligger på Madeiras sydkyst, som har det bedste klima på øen. Hvis man bevæger sig ned til centrum af Funchals kan man opleve store dele af byens historie, arkitektur og seværdigheder. Tag forbi og hils på statuen af Zarco, som er placeret foran den gamle katedral. I 1400-tallet var han en af de opdagelsesrejsende fra Portugal, der sejlede ud og fandt Madeira.

En af Madeiras mest sagnomspundne og hemmelighedsfulde seværdigheder er Nonnernes Dal - cirka en times kørsel fra Funchal. Curral das Freiras hedder stedet på originalsproget, som på portugisisk betyder Nonnernes Refugium. Det er derfor tydeligt, at der ligger en dramatisk historie bag dette sted. Det er en seværdighed, som du ikke skal gå glip af, når du besøger Madeira - bestemt et besøg værd, hvis du er interesseret i øens historie.

Byliv med charme

Er du til shopping kan du besøge de lokale markeder og hyggelige små forretninger rundt om i Funchal, hvor du kan købe forskellige souvenirs samt friske frugter og grøntsager. Øen er også kendt for sine imponerende vinkældre, hvoraf de lokale vine produceret på Madeira er kendt for deres sødme og krydrede undertoner. 

Den portugisiske ø har også en helt unik madkultur, hvor sydlandske toner fra Middelhavet forenes med eksotiske krydderier fra Caribien og Afrika, som tilsammen skaber uovertrufne smagsoplevelser. Mange af retter består af frisk fanget fisk, der tilberedes med stor kærlighed for råvarernes naturlige egenskaber. Selv de mindre mondæne spisesteder formår at overraske med utrolige tilberedninger og anretninger, hvorfor du sagtens kan slå dig ned på dem uden yderligere overvejelser.

LEJ BIL TIL FERIEN
Med en lejebil får du mulighed for at få flere oplevelser på ferien, når du kan komme længere væk. Få de bedste og bedste tilbud på en lejebil lige her.

Find lejebil

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.