Stor fremgang i udenrigstrafikken fra Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn har igen oplevet en rigtig god måned. Således rejste 121.092 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i juli 2010 mod 98.524 passagerer i samme måned sidste år. Det svarer til en fremgang på 22,9 procent.

Den helt store fremgang ses i den direkte udenrigstrafik, idet 20.596 passagerer benyttede de mange direkte ruter ud af Aalborg Lufthavn. Samme måned sidste år var der tale om 14.074 passagerer, og dermed en fremgang på hele 46,0 procent.

Effekten af billigere priser ud af Jylland og den hårde konkurrence på de mest populære destinationer som Mallorca og Malaga medfører stor efterspørgsel på rejser ud af Aalborg Lufthavn, siger marketingchef Rikke Mølgaard.

- Samtidig er udenrigstrafikken et vigtigt forretningsområde i vores bestræbelser på øget vækst, og derfor er det jo glædeligt, at tallene også viser, at der er et stort potentiale på dette marked, fortsætter hun.

Chartertrafikken har ligeledes haft fremgang. Således rejste 24.324 passagerer på charterferie fra Aalborg i juli 2010, mod 21.714 passagerer hvilket svarer til en fremgang på 12,0 procent.

Indenrigstrafikken er stadig et stort forretningsområde; selv i perioder hvor erhvervslivets mødeaktiviteter kører på lavt blus. I juli 2010 rejste 75.902 passagerer mellem Aalborg og København og retur mod 62.736 i juli 2009. Dette er en stigning på 21.0 procent.

- Med hensyn til den fortsatte vækst på indenrigstrafikken, så vi det også sidste sommer. - Når erhvervslivet holder sommerferie fyldes flyene blot af andre rejselystne, der ønsker en billig og effektiv rejseform til hovedstanden for at besøge denne eller for at rejse videre ud i verden via CPH. Og omvendt benytter københavnerne fly som transport til det nordjyske ferieland, slutter Rikke Mølgaard.  

For yderligere information kontakt:
Marketing- og kommunikationschef Rikke Mølgaard + 45 2711 6633


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard

OBS: Vedr. rejser til udlandet henviser vi til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. Vi anbefaler alle rejsende til at orientere sig om evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk samt holde sig selv løbende opdateret på coronasmitte.dk. 
 


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS