Skip to content

Stor fremgang i udenrigstrafikken fra Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn har igen oplevet en rigtig god måned. Således rejste 121.092 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i juli 2010 mod 98.524 passagerer i samme måned sidste år. Det svarer til en fremgang på 22,9 procent.

Den helt store fremgang ses i den direkte udenrigstrafik, idet 20.596 passagerer benyttede de mange direkte ruter ud af Aalborg Lufthavn. Samme måned sidste år var der tale om 14.074 passagerer, og dermed en fremgang på hele 46,0 procent.

Effekten af billigere priser ud af Jylland og den hårde konkurrence på de mest populære destinationer som Mallorca og Malaga medfører stor efterspørgsel på rejser ud af Aalborg Lufthavn, siger marketingchef Rikke Mølgaard.

- Samtidig er udenrigstrafikken et vigtigt forretningsområde i vores bestræbelser på øget vækst, og derfor er det jo glædeligt, at tallene også viser, at der er et stort potentiale på dette marked, fortsætter hun.

Chartertrafikken har ligeledes haft fremgang. Således rejste 24.324 passagerer på charterferie fra Aalborg i juli 2010, mod 21.714 passagerer hvilket svarer til en fremgang på 12,0 procent.

Indenrigstrafikken er stadig et stort forretningsområde; selv i perioder hvor erhvervslivets mødeaktiviteter kører på lavt blus. I juli 2010 rejste 75.902 passagerer mellem Aalborg og København og retur mod 62.736 i juli 2009. Dette er en stigning på 21.0 procent.

- Med hensyn til den fortsatte vækst på indenrigstrafikken, så vi det også sidste sommer. - Når erhvervslivet holder sommerferie fyldes flyene blot af andre rejselystne, der ønsker en billig og effektiv rejseform til hovedstanden for at besøge denne eller for at rejse videre ud i verden via CPH. Og omvendt benytter københavnerne fly som transport til det nordjyske ferieland, slutter Rikke Mølgaard.  

For yderligere information kontakt:
Marketing- og kommunikationschef Rikke Mølgaard + 45 2711 6633


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard

OBS: Regeringen og myndighederne fraråder alle rejser til og fra udlandet inklusiv erhvervsrejser til og med den 7. februar 2021. Derudover vil der fra den 9. januar kl. 17.00 til og med 7. februar være krav om en negativ COVID-19 test, taget indenfor 24 timer før afrejse til Danmark. Hold dig opdateret på Coronasmitte.dk.
Hvis du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er vigtigt, at du kender og følger retningslinjerne her før din rejse gennem Aalborg Lufthavn. For generelle rejsevejledninger henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.