Askesky kom i vejen for maj-rekord

Aalborg Lufthavn stod til at opleve sin bedste maj måned nogensinde, men mistede omkring 2000 passagerer på grund af aflysninger eller ændringer i folks rejseadfærd særligt i de dage, hvor risikoen for aflysninger var størst på grund af askeskyen.

Totalt set giver det en beskeden tilbagegang på mindre end en halv procent i maj 2011 i forhold til samme måned sidste år. I maj 2011 rejste 124.760 passagerer således til og fra Aalborg Lufthavn mod 125.322 passagerer i samme måned sidste år.

Udenrigstrafikken fortsætter himmelflugten

For anden måned i træk oplever Aalborg Lufthavn, at udenrigspassagererne vælter igennem tælleapparaterne. Væksten er ligesom sidste måned primært båret af KLMs to daglige afgange til Amsterdam, som ikke var på rutekortet i maj 2010.

Således rejste 19.086 passagerer direkte til udlandet fra Aalborg Lufthavn i maj 2011 mod 14.400 samme måned sidste år. Her er der tale om en fremgang på hele 32, 5 procent.

Det var blevet spået, at KLMs rute til Amsterdam ville koste passagerer på indenrigsruten til Købehavn, fordi mange vælger at rejse ud i verden via Amsterdam, men det lader på nuværende tidspunkt ikke til at have påvirket indenrigstrafikken mærkbart.

- Vi havde overvejet om Amsterdam-ruten ville tage trafik fra Københavner-ruten, men det ser ind til videre fornuftigt ud, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen. 

Chartertrafikken er i perioden faldet med 25 procent. Således rejste 10.462 passagerer på charterferie fra Aalborg Lufthavn i maj 2011 mod 13.946 passagerer i samme måned sidste år.

- Vi oplever en tendens, hvor flere af charterselskaberne starter sæsonen senere i år end de gjorde i 2010. Til gengæld har de sat kapaciteten ret kraftigt op hen over sommeren. Derfor har vi en begrundet optimisme om en flot chartersæson 2011, slutter lufthavnsdirektøren. 

Indenrigstrafikken mest påvirket

Indenrigstrafikken, som var mest påvirket af askeskyen, viser en lille tilbagegang på 1,8 procent. 95.212 rejste til og fra hovedstaden i maj 2011 mod 96.976 samme måned sidste år.


OBS: Udenrigsministeriet har pr. 13. marts 2020 valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til hele verden til og med 13. april 2020. Vi henviser til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse i denne periode anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. Vi anbefaler alle rejsende til at orientere sig om evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk samt holde sig selv løbende opdateret på coronasmitte.dk.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS