Udenrigstrafikken stormer frem

Åbningen af KLMs direkte rute til Amsterdam fra Aalborg Lufthavn har fået en forrygende start.  En vækst på hele 91, 2 procent i den totale udenrigstrafik sammenlignet med samme måned sidste år vidner herom. Retvisende bør der korrigeres for askeskyens påvirkning af flytrafikken i april 2010 - når det er gjort ser april 2011 stadig meget tilfredsstillende ud.

I april 2011 rejste 105.180 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er en stigning på 35,9 procent i forhold til samme måned sidste år – svarende til 27.796 passagerer. Men der bør retvisende korrigeres for askeskyens indvirkning på tallene, da Aalborg Lufthavn var lukket i 6 dage og dermed mistede omkring 20.000 passagerer i april 2010. Korrigeret for dette er den reelle fremgang i april 2011 på 10,1 procent. 
- Det er første gang vi har over 100.000 passagerer i en april måned, og på årets første 4 måneder har vi oplevet en total fremgang på 9,8 procent, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Massiv fremgang i udenrigstrafikken
Det er først og fremmest udenrigstrafikken der markerer sig positiv i denne måned. En fremgang på hele 91,2 procent i forhold til samme måned sidste år er meget positiv. 
- Det er naturligvis den direkte rute med KLM til Amsterdam, der trækker tallene op. Det er i sig selv positivt, og vi glæder os over, at ruten ikke har kannibaliseret på vores indenrigstrafik. Med andre ord har vi tiltrukket nye passagerer til Amsterdam-ruten, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen


Indenrigstrafikken er gået frem med 27, 9 procent i forhold til samme måned sidste år. Således rejste 83.508 passagerer mellem Aalborg og København i april 2011.

Også fremgang i chartertrafikken
I Aalborg Lufthavn glæder man sig også over, at der er fremgang i chartertrafikken. Således rejste 4622 chartergæster til og fra Aalborg Lufthavn i april 2011, hvilket er en fremgang på 46 procent i forhold til april 2010.


OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS