Udenrigstrafikken stormer frem

Åbningen af KLMs direkte rute til Amsterdam fra Aalborg Lufthavn har fået en forrygende start.  En vækst på hele 91, 2 procent i den totale udenrigstrafik sammenlignet med samme måned sidste år vidner herom. Retvisende bør der korrigeres for askeskyens påvirkning af flytrafikken i april 2010 - når det er gjort ser april 2011 stadig meget tilfredsstillende ud.

I april 2011 rejste 105.180 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er en stigning på 35,9 procent i forhold til samme måned sidste år – svarende til 27.796 passagerer. Men der bør retvisende korrigeres for askeskyens indvirkning på tallene, da Aalborg Lufthavn var lukket i 6 dage og dermed mistede omkring 20.000 passagerer i april 2010. Korrigeret for dette er den reelle fremgang i april 2011 på 10,1 procent. 
- Det er første gang vi har over 100.000 passagerer i en april måned, og på årets første 4 måneder har vi oplevet en total fremgang på 9,8 procent, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Massiv fremgang i udenrigstrafikken
Det er først og fremmest udenrigstrafikken der markerer sig positiv i denne måned. En fremgang på hele 91,2 procent i forhold til samme måned sidste år er meget positiv. 
- Det er naturligvis den direkte rute med KLM til Amsterdam, der trækker tallene op. Det er i sig selv positivt, og vi glæder os over, at ruten ikke har kannibaliseret på vores indenrigstrafik. Med andre ord har vi tiltrukket nye passagerer til Amsterdam-ruten, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen


Indenrigstrafikken er gået frem med 27, 9 procent i forhold til samme måned sidste år. Således rejste 83.508 passagerer mellem Aalborg og København i april 2011.

Også fremgang i chartertrafikken
I Aalborg Lufthavn glæder man sig også over, at der er fremgang i chartertrafikken. Således rejste 4622 chartergæster til og fra Aalborg Lufthavn i april 2011, hvilket er en fremgang på 46 procent i forhold til april 2010.


OBS: Udenrigsministeriet har pr. 13. marts 2020 valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til hele verden til og med 13. april 2020. Vi henviser til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse i denne periode anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. Vi anbefaler alle rejsende til at orientere sig om evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk samt holde sig selv løbende opdateret på coronasmitte.dk.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS