Næstbedste måned nogensinde

 En travl september i Aalborg Lufthavn, hvor udenrigs- og chartertrafikken igen stiger, resulterer i den næstbedste måned nogensinde.

Ikke mindre end 130.654 passagerer rejste ud fra Aalborg Lufthavn og tilbage igen i september 2011, hvilket gør september 2011 til Aalborg Lufthavns næstbedste måned nogensinde.

Fremgangen er først og fremmest båret af en kraftig vækst på udenrigstrafikken. Udenrigspassagererne tegner sig i september 2011 for en fremgang på hele 60.9% procent – således rejste 21.908 passagerer direkte til udlandet fra Aalborg Lufthavn i september 2011 mod 13.614 passagerer i samme måned sidste år.

- Vi oplevede jo en voldsom vækst i 2010, hvorfor det i år har været svært at tangere rekorderne, så derfor er det ekstra glædeligt, at vi netop har præsteret den næstbedste måned i lufthavnens historie, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Chartertrafikken er i september 2011 steget med 6,7% procent. Således rejste 16.540 passagerer på charterferie fra Aalborg Lufthavn i september 2011 mod 15.508 passagerer i samme måned sidste år.

– Charterområdet er i vækst, og den positive tendens forventer vi, at charterselskaberne belønner os for ved at sætte mere kapacitet ind i sommeren 2012. På torsdag fejrer Star Tour 10-års jubilæum i Aalborg Lufthavn, og der skulle angiveligt være en overraskelse i ærmet, slutter Søren Svendsen.

Tilbagegang er der igen udelukkende i indenrigstrafikken, hvor der i september 2011 var 92.206 mod 100.622 passagerer i september 2010 – en tilbagegang på 8,4% procent.


OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS