Skip to content

God start på det nye år

Aalborg Lufthavn har fået en god start på det nye år med en fremgang på knap 3% i forhold til samme måned sidste år. Kun indenrigstrafikken går minimalt tilbage.

I alt rejste 100.232 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i januar 2012. Det er en stigning på 2,5 procent i forhold til samme måned sidste år.

"Vi har fået en god start på det nye år, både hvad angår vores trafiktal, men også i forhold til vores udvidelse af terminalen, så alt tegner godt", siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Stadig flere rejser udenrigs

Statistikken for udenrigstrafik viser, at pilen også i januar 2012 peger opad. I januar rejste 10.670 passagerer til udlandet fra Aalborg Lufthavn – en stigning på 23 procent i forhold til samme måned sidste år. Chartertrafikken viser også en stigning, idet 9.642 passagerer rejste til sydens sol i januar 2012 mod 7.666 rejsende i januar 2011. Det er et plus på 25,8 procent.

"Vi har store forventninger til 2012, både fordi vi kan tilbyde nye destinationer som Berlin og Barcelona, men også fordi vi dag for dag kan følge et spændende byggeri, der forbedrer samtlige faciliteter til glæde for de rejsende", siger Søren Svendsen.

Svag tilbagegang i indenrigstrafikken

Indenrigstrafikken går marginalt tilbage i forhold til samme måned sidste år. Således rejste 79.920 passagerer mellem Aalborg og København i januar 2012, hvilket er en tilbagegang på 1,9 procent i forhold til samme måned sidste år.


OBS: Regeringen og myndighederne fraråder alle rejser til og fra udlandet inklusiv erhvervsrejser til og med den 7. februar 2021. Derudover vil der fra den 9. januar kl. 17.00 til og med 7. februar være krav om en negativ COVID-19 test, taget indenfor 24 timer før afrejse til Danmark. Hold dig opdateret på Coronasmitte.dk.
Hvis du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er vigtigt, at du kender og følger retningslinjerne her før din rejse gennem Aalborg Lufthavn. For generelle rejsevejledninger henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.