Skip to content

International trafik afgørende i Aalborg Lufthavn

Det er helt afgørende, at Aalborg Lufthavn fortsat udvikler den internationale trafik. Det viser den seneste turbulente tid på indenrigstrafikken, som denne måneds tal bærer præg af. Tilbagegang i juni 2012 ligger udelukkende i indenrigstrafikken, mens både chartertrafikken og udenrigstrafikken er i flot vækst.

I alt rejste 123.670 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i juni 2012. Det er en tilbagegang på 5,1 procent i forhold til samme måned sidste år, hvor der rejste 130.316 passagerer.

I juni 2011 fløj Cimber Sterling mere end 30.000 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn, men tilbagegangen i juni 2012 er på cirka 7000 passagerer, hvilket illustrerer at vi er på rette spor, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Højsommeren er over os og ferietrafikken er allerede godt i gang. Det ses i chartertrafikken som viser en stigning på 7,5 procent, i det 22.805 passagerer rejste til sydens sol i juni 2012 mod 21.210 rejsende i juni 2011.

Udenrigstrafikken er også i vækst, i det der er tale om en stigning på 4,3%, således rejste der 23.345 i juni 2012 mod 22.384 i juni 2011.

Mandag den 9. juli er der igen åbningsfest i Aalborg Lufthavn – denne gang bydes velkommen til Turkish Airlines, som flyver til Istanbul tre gange om ugen. Strategien om mere international trafik og flere flyselskaber er stadig vejen frem for Aalborg Lufthavn.

Der er ingen tvivl om, at international trafik vil fylde endnu mere i fremtiden, da det er afgørende for vores vækst, slutter Søren Svendsen

Indenrigstrafikken stadig påvirket af færre udbudte sæder

Indenrigstrafikken går tilbage i forhold til samme måned sidste år. Således rejste 77.520 passagerer mellem Aalborg og København i juni 2012, hvilket er en tilbagegang på 10,6 procent i forhold til samme måned sidste år.


OBS: Regeringen og myndighederne fraråder alle rejser til udlandet til og med den 7. februar 2021. Derudover vil der være krav om en negativ COVID-19 test, taget indenfor 24 timer før afrejse til Danmark fra udlandet.
Rejser du med KLM til Amsterdam kan du, som dansk statsborger, fra klokken kl. 04.30 på afrejsedagen blive testet gratis hos SOS International. For udenlandske passagerer er der selvbetaling. Hver morgen før KLM-afgang kører der en shuttlebus mellem terminalen og teststedet på p-pladsen. 
Hvis du rejser gennem Aalborg Lufthavn er det vigtigt, at du som passager kender og følger retningslinjerne her før din rejse gennem Aalborg Lufthavn, som er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA). For generelle rejsevejledninger henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside ellers hold dig opdateret på Coronasmitte.dk.