Svag tilbagegang i april

Aalborg Lufthavn har i april oplevet en svag tilbagegang på alle tre trafikgrupper, én af de væsentligste forklaringer er, at den direkte rute mellem London og Aalborg først er vendt tilbage den 29. april i år.

I alt rejste 97.095 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i april 2012. Det er en tilbagegang på 7,6 procent i forhold til samme måned sidste år, hvor der rejste 105.180 passagerer.

Senere sæsonstart på chartertrafikken

Statistikken for udenrigstrafikken viser en tilbagegang på 11,0 procent, idet 15.179 passagerer rejste til udlandet fra Aalborg Lufthavn i april 2012.

Indenrigstrafikken går også tilbage i forhold til samme måned sidste år. Således rejste 78.178 passagerer mellem Aalborg og København i april 2012, hvilket er en tilbagegang på 6,4 procent i forhold til samme måned sidste år.

Tilbagegangen i indenrigstrafikken fortsætter på samme niveau, som vi har set siden starten af året – en tilbagegang som er general for det danske indenrigsmarked. Tilbagegangen på indenrigsmarkedet plejer at blive opvejet af fremgang i udenrigstrafikken, men det er ikke tilfældet i april. Det skyldes bl.a., at den direkte rute mellem Aalborg og London ikke har fløjet i april, med undtagelse af de to sidste dage i måneden. London-ruten stod således for omkring 3.200 passagerer i april 2011, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Chartertrafikken viser et fald på 19, 1 procent, i det 3738 passagerer rejste til sydens sol i april 2012 mod 4622 rejsende i april 2011.

Tilbagegangen i chartertrafikken skal ses i lyset af, at mange charteroperatører har valgt at starte deres sommersæson senere i år end sidste år, slutter Søren Svendsen.


OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS