Stor fremgang i charterrejser

Alt i mens udvidelsen af Aalborg Lufthavn er kommet godt i gang, præsenterer man endnu en pæn måned med særligt synlig fremgang i udenrigstrafikken og på charterområdet.

I februar 2012 rejste i alt 100.771 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er en stigning på 2.0% i forhold til året før, hvor 98.828 passagerer gik gennem terminalen. I 2012 byder februar på en ekstra dag, og det lille forbehold, skal der derfor tages, når der sammenlignes med sidste år.

Charter stiger mest

I en måned, hvor den jyske rejsemesse i Herning slog alle rekorder, viser det sig, at mange potentielle gæster allerede var ude at rejse. I hvert fald viste chartertrafikken en stor stigning på hele 46.7%. 9.953 passagerer rejste på ferie fra Aalborg Lufthavn i februar 2012 mod 6.784 rejsende i februar 2011. Februar er normalt ikke en stor chartermåned, men kan måske være på vej til at blive det.

Udenrigstrafikken flyver stadig derudaf, og i februar oplevede man således en stigning på 20.9%. I alt fløj 12.010 passagerer mod 9.934 året før. Indenrigstrafikken viser samtidig et mindre fald. Her rejste 78.808 passagerer i februar 2012, og det er 3302 passagerer mindre end året før, hvilket giver et fald på 4.0%.

Amsterdam er det nye København

Vi kan helt klart mærke, at folk er begyndt at vænne sig mere og mere til at rejse til Amsterdam og derfra videre ud i verden, lyder det fra lufthavnsdirektør Søren Svendsen.I løbet af det forgangne år har der været spekuleret i Amsterdam-rutens betydning for Aalborg Lufthavns indenrigstrafik, og spørger man i lufthavnen, synes meldingen klar.
 
Hvor man før typisk rejste med vores indenrigsruter til CPH og videre derfra, så rejser mange nu videre fra Amsterdam i stedet. Det kan vi i højere og højere grad mærke på vores indenrigstrafik. Det betyder også, at forventningerne er store, når vi byder KLMs tredje daglige afgang til Amsterdam velkommen i slutningen af marts, slutter Søren Svendsen.


OBS: Udenrigsministeriet har pr. 13. marts 2020 valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til hele verden til og med 13. april 2020. Vi henviser til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse i denne periode anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. Vi anbefaler alle rejsende til at orientere sig om evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk samt holde sig selv løbende opdateret på coronasmitte.dk.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS