Skip to content

Stor fremgang i charterrejser

Alt i mens udvidelsen af Aalborg Lufthavn er kommet godt i gang, præsenterer man endnu en pæn måned med særligt synlig fremgang i udenrigstrafikken og på charterområdet.

I februar 2012 rejste i alt 100.771 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er en stigning på 2.0% i forhold til året før, hvor 98.828 passagerer gik gennem terminalen. I 2012 byder februar på en ekstra dag, og det lille forbehold, skal der derfor tages, når der sammenlignes med sidste år.

Charter stiger mest

I en måned, hvor den jyske rejsemesse i Herning slog alle rekorder, viser det sig, at mange potentielle gæster allerede var ude at rejse. I hvert fald viste chartertrafikken en stor stigning på hele 46.7%. 9.953 passagerer rejste på ferie fra Aalborg Lufthavn i februar 2012 mod 6.784 rejsende i februar 2011. Februar er normalt ikke en stor chartermåned, men kan måske være på vej til at blive det.

Udenrigstrafikken flyver stadig derudaf, og i februar oplevede man således en stigning på 20.9%. I alt fløj 12.010 passagerer mod 9.934 året før. Indenrigstrafikken viser samtidig et mindre fald. Her rejste 78.808 passagerer i februar 2012, og det er 3302 passagerer mindre end året før, hvilket giver et fald på 4.0%.

Amsterdam er det nye København

Vi kan helt klart mærke, at folk er begyndt at vænne sig mere og mere til at rejse til Amsterdam og derfra videre ud i verden, lyder det fra lufthavnsdirektør Søren Svendsen.I løbet af det forgangne år har der været spekuleret i Amsterdam-rutens betydning for Aalborg Lufthavns indenrigstrafik, og spørger man i lufthavnen, synes meldingen klar.
 
Hvor man før typisk rejste med vores indenrigsruter til CPH og videre derfra, så rejser mange nu videre fra Amsterdam i stedet. Det kan vi i højere og højere grad mærke på vores indenrigstrafik. Det betyder også, at forventningerne er store, når vi byder KLMs tredje daglige afgang til Amsterdam velkommen i slutningen af marts, slutter Søren Svendsen.


Mundbind/visir er fortsat obligatorisk i Aalborg Lufthavn og alle andre lufthavne i EU                      –                      Læs om testcentre i lufthavnen på Falck.dk og PentaBase.com