Juli 2013 er præget af kraftig vækst på udenrigs- og charterområdet, men også indenrigstrafikken viser meget flot vækst.

Der har været rigtigt travlt i Aalborg Lufthavn i juli – det ses tydeligt i denne måneds trafiktal, som viser markant fremgang inden for alle trafikgrupper.

Ikke færre end 130.508 passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn i juli 2013. Det gør juli 2013 til en af de bedste måneder i lufthavnens historie. I forhold til juli 2012, hvor der fløj 112.714, er der tale om en stigning på 15,8 procent. 

Godt gang i indenrigstrafikken

Indenrigstrafikken viser en markant vækst med en fremgang på hele 9,3 procent i forhold til samme måned sidste år. I juli 2012 rejste der således 56.368 til og fra Aalborg Lufthavn, mens der i juli 2013 rejste 61.621. 

- Vi er meget tilfredse med, at der igen er godt gang i indenrigstrafikken, vi kan se, at mange vælger at flyve via København og videre til udlandet, ligesom der nu også er enkelte passagerer, der flyver fra København via Aalborg ud i Europa - det er nye tider, siger direktør Søren Svendsen. 

Populært med gratis parkering

Som det har været tilfældet i efterhånden mange måneder, fortsætter tendensen med kraftig vækst i udenrigstrafikken ufortrødent. Der er således tale om en stigning på hele 22 procent i forhold til samme måned sidste år, således rejste der 36.823 i juli 2013 mod 30.174 i juli 2012.

Chartertrafikken er steget med 22,5 procent, i det 32.064 passagerer rejste til og fra sydens sol i juli 2013 mod 26.172 rejsende i juli 2012.

I forbindelse med indvielsen af den udvidede terminal, der blev taget i brug ultimo maj, stod der også 350 nye parkeringspladser klar til sommersæsonen 2013, men for at klare det store rykind af rejsende anlagde Aalborg Lufthavn 200 ekstra midlertidige parkeringspladser i starten af juli måned. 

- Den stadig meget positive udvikling på udenrigs- og chartersegmentet er mere end tilfredsstillende, og vi glæder os over de mange passagerer, som sætter pris på den gratis parkering vi tilbyder, slutter lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

 


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS