Solid vækst i udenrigs- og chartertrafikken sikrer bedste maj-måned i Aalborg Lufthavns historie.

Maj måned skrev sig ind i historiebøgerne som den hid til mest succesrige maj i lufthavnens historie. Passagertallet steg med godt 2% i forhold til sidste års rekord.

- En vækst på over 6% for både udenrigs- og chartertrafikken i maj måned, giver grund til optimisme forud for sommer 14, hvor vi venter rigtig mange gæster gennem lufthavnen. Alle i lufthavnen glæder sig, sådan lyder det fra lufthavnens direktør, Søren Svendsen.

- Vi har været hele produktionsapparatet igennem. Vi har indkøbt mere materiel til at håndtere flyene f.eks. tre nye flytrapper, og vi har sikret, at den nødvendige kapacitet ved check-in og security er til stede. Samtidig står der om en uge 800 nye parkeringspladser færdige, en del af dem er allerede i brug, slutter direktøren. 
 

Fremgang i charter- og udenrigstrafik

Udenrigstrafikken har haft fremgang. Her rejste 30.019 passagerer direkte til udlandet i maj 2014. Det betyder en fremgang på 6,56%. I samme måned forrige år rejste 28.170 passagerer med lufthavnens udenrigsruter. Det er især KLM og Turkish Airlines der trækker væksten.

Chartertrafikken voksede med 6,45%. I alt rejste 17.800 passagerer til og fra charterferie mod 16.722 passagerer i maj 2013. En del nye rejsemål er allerede startet op og flere nye kommer til hen over sommeren.

Indenrigstrafikken viste et lille fald på 0,36% svarende til 300 passagerer. Her rejste 83.327 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i juni 2013 mod 83.627 passagerer i maj 2013.

Totalt set bliver det til en fremgang i maj 2014 på 2,04% i forhold til samme måned sidste år. 131.146 passagerer rejste til og fra lufthavnen i maj 2014. 128.519 passagerer rejste samme måned året før.


OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS