Oktober måned blev en god måned for chartertrafikken i Aalborg Lufthavn. Derudover tilbagegang i indenrigs- og udenrigstrafikken. Primært en stor nyhed gør, at der alligevel er grund til stor optimisme.  

Selvom oktober bød på mindre fald i passagertallet, peger mundvigende i den rigtige retning hos medarbejderne i Aalborg Lufthavn efter det tidligere på måneden blev annonceret, at et af verdens største flyselskaber er at finde i lufthavnen fra 30. marts næste år. 

- Selvom vi noterer et mindre fald i oktober har det været en måned, som har budt på usædvanligt mange positive nyheder. Det giver optimisme, lyder fra lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.

- Det er historisk, at vi snart siger goddag til selveste Lufthansa, som kommer til at flyve to gange dagligt til Europas tredjestørste trafikknudepunkt. Vi får en ny charteroperatør ind i folden, som satser markant på Aalborg Lufthavn, og snart kan man for første gang i min tid flyve på skicharter med Højmark herfra lufthavnen.” slutter lufthavnsdirektøren.

Trafikken i oktober

Udenrigstrafikken har haft et mindre fald. Således rejste 29.158 passagerer direkte til udlandet fra Aalborg Lufthavn i oktober 2014. Det er tale om et fald på 4,12%. I samme måned forrige år rejste 30.410 passagerer på udenrigsruterne.

Chartertrafikken voksede med 9,92%. I alt rejste 16.024 charterpassagerer til og fra Aalborg mod 14.578 passagerer sidste år.

Indenrigstrafikken viste et lille fald på 7,19%. Her rejste 81.228 passagerer i oktober 2014 mod 87.518 passagerer året før.

Totalt set bliver det til en tilbagegang på 4,6% i forhold til samme måned sidste år. 126.410 passagerer rejste til og fra lufthavnen i oktober 2014. Det er 6.096 passagerer færre end i oktober 2013.


OBS: Udenrigsministeriet har pr. 13. marts 2020 valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til hele verden til og med 13. april 2020. Vi henviser til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse i denne periode anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. Vi anbefaler alle rejsende til at orientere sig om evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk samt holde sig selv løbende opdateret på coronasmitte.dk.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS