I Aalborg Lufthavn forventer man, at 2015 bliver det største år for chartertrafikken nogensinde. Januar måned viser vejen med en stigning på 27,7 procent.

Passagertallet for den første måned af 2015 er netop offentliggjort. Chartertrafikken viser stor vækst, mens udenrigstrafikken og især indenrigstrafikken går tilbage.

”En stigning i antal charterrejser på næsten 28 procent lover godt for det kommende år. Vi har Egypten tilbage på programmet, og vi har for første gang i lufthavnens historie en direkte skicharter til Salzburg med Højmark Rejser. Hertil kommer et noget større udbud af rejser i hele sæsonen,”  siger direktør Søren Svendsen, Aalborg Lufthavn.

I januar måned rejste 13.400 på charterferie fra Aalborg Lufthavn mod 10.492 i januar 2014.

Efterlyser bedre betjening af Oslo

Der arbejdes på bedre betjening af Oslo-ruten, som bl.a. står meget højt på listen hos både erhvervslivet og de fritidsrejsende.

”På trods af en lille tilbagegang for udenrigsruterne i januar, viser stort set alle udenrigsruter positive tendenser. Fremadrettet forventer vi os rigtig meget af Lufthansas nye Frankfurt-rute samt selvfølgelig KLM og Turkish Airlines veletablerede ruter. Desværre mangler vi, i modsætning til sidste år, en stor operatør til Oslo og det koster her i januar.” siger Søren Svendsen.

Udenrigstrafikken gik 1,78% tilbage. 22.077 passagerer rejste direkte til og fra udlandet mod 22.476 i januar 2014.

Indenrigstrafikken viser tilbagegang på 9,65%. I januar 2015 rejste 62.242 passagerer mod 68.889 året før.

I alt rejste 97.719 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er en tilbagegang på 4,06% i forhold til januar 2014, hvor 101.857 passagerer benyttede lufthavnen.


OBS: Udenrigsministeriet har pr. 13. marts 2020 valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til hele verden til og med 13. april 2020. Vi henviser til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse i denne periode anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. Vi anbefaler alle rejsende til at orientere sig om evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk samt holde sig selv løbende opdateret på coronasmitte.dk.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS