Skip to content

Nu kan rejsende nemt, og i eget tempo, selv placere bagagen på båndet, og med et enkelt klik sende den af sted ud til flyet.

I Aalborg Lufthavn har vi fået et automatiseret selvbetjenings bag drop system, der på sigt kan erstatte de traditionelle check-in skranke.

Helt unikt og effektivt

Princippet i selv at kunne placere sin bagage på båndet er efterhånden godt kendt i lufthavne, men det har involveret en manuel scanning fra passagererne. I Aalborg Lufthavn er det hele styret af et RFID-system (Radio Frequency Identification), der med en indbygget brik i bagagestrimlen har alle rejseoplysninger, der helt automatisk scannes. De rejsende skal blot godkende oplysningerne, og så er bagagen sendt af sted og i gode hænder – RFID gør nemlig også track-and-trace endnu nemmere og mere effektivt.

- Det nye bag drop system i Aalborg Lufthavn er en verdensnyhed, der, med sit unikke design, står som en naturlig del af lufthavnen. Samtidig gør det effektive RFID-system hele processen fuldt automatisk, hvor rejsende kan komme videre efter bare 20 sekunder, siger Aalborg Lufthavns Vice- og driftsdirektør Kim Bermann.

Udviklet lokalt

Systemet, kaldet AIR.GO, er udviklet af Aalborg-virksomheden, Marcus Pedersen, i et samarbejde med Aalborg Lufthavn, DSG, der laver bagageløsninger og Lyngsoe Systems, der leverede RFID teknologien.

Udviklingsprocessen havde Aalborg Lufthavn som base, hvor intet var overladt til tilfældighederne, da designet skulle udvikles. Marcus Pedersen udviklede designet på baggrund af to måneders undersøgelse af lufthavnens proces omkring de rejsende.


OBS: Regeringen og myndighederne fraråder alle rejser til udlandet til og med den 7. februar 2021. Derudover vil der være krav om en negativ COVID-19 test, taget indenfor 24 timer før afrejse til Danmark fra udlandet.
Rejser du med KLM til Amsterdam kan du, som dansk statsborger, fra klokken kl. 04.30 på afrejsedagen blive testet gratis hos SOS International. For udenlandske passagerer er der selvbetaling. Hver morgen før KLM-afgang kører der en shuttlebus mellem terminalen og teststedet på p-pladsen. 
Hvis du rejser gennem Aalborg Lufthavn er det vigtigt, at du som passager kender og følger retningslinjerne her før din rejse gennem Aalborg Lufthavn, som er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA). For generelle rejsevejledninger henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside ellers hold dig opdateret på Coronasmitte.dk.