Nu kan rejsende nemt, og i eget tempo, selv placere bagagen på båndet, og med et enkelt klik sende den af sted ud til flyet.

I Aalborg Lufthavn har vi fået et automatiseret selvbetjenings bag drop system, der på sigt kan erstatte de traditionelle check-in skranke.

Helt unikt og effektivt

Princippet i selv at kunne placere sin bagage på båndet er efterhånden godt kendt i lufthavne, men det har involveret en manuel scanning fra passagererne. I Aalborg Lufthavn er det hele styret af et RFID-system (Radio Frequency Identification), der med en indbygget brik i bagagestrimlen har alle rejseoplysninger, der helt automatisk scannes. De rejsende skal blot godkende oplysningerne, og så er bagagen sendt af sted og i gode hænder – RFID gør nemlig også track-and-trace endnu nemmere og mere effektivt.

- Det nye bag drop system i Aalborg Lufthavn er en verdensnyhed, der, med sit unikke design, står som en naturlig del af lufthavnen. Samtidig gør det effektive RFID-system hele processen fuldt automatisk, hvor rejsende kan komme videre efter bare 20 sekunder, siger Aalborg Lufthavns Vice- og driftsdirektør Kim Bermann.

Udviklet lokalt

Systemet, kaldet AIR.GO, er udviklet af Aalborg-virksomheden, Marcus Pedersen, i et samarbejde med Aalborg Lufthavn, DSG, der laver bagageløsninger og Lyngsoe Systems, der leverede RFID teknologien.

Udviklingsprocessen havde Aalborg Lufthavn som base, hvor intet var overladt til tilfældighederne, da designet skulle udvikles. Marcus Pedersen udviklede designet på baggrund af to måneders undersøgelse af lufthavnens proces omkring de rejsende.


OBS: Vedr. rejser til udlandet henviser vi til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. Vi anbefaler alle rejsende til at orientere sig om evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk samt holde sig selv løbende opdateret på coronasmitte.dk. 
 


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS