Skip to content

Det danske majvejr har ikke været prangende, og det har haft indflydelse på antallet af rejsende fra Aalborg Lufthavn. Det er igen udenrigs- og chartertrafikken der imponerer med flotte tal.

Maj er netop gjort op og samlet set rejste 130.559 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i maj 2015 mod 131.146 i maj 2014, hvilket er en minimal tilbagegang på knap en halv procent.

Udenrigstrafikken viser igen meget positive tendenser. Udenrigstrafikken tegner sig nemlig for en fremgang på hele 27, 9 procent, idet 38.388 passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn i maj 2015 mod 30.019 i maj 2014.

- Det er igen vores netværksselskaber i form af KLM, Turkish Airline, Lufthansa og spanske Vueling, der har flotte passagertal på deres ruter, siger Søren Svendsen.

Chartertrafikken performer også flot, og er gået frem med 24,3 procent i forhold til samme måned sidste år, idet 22.123 fløj til og fra Aalborg Lufthavn i maj 2015 i forhold til 17.800 i maj 2014.

- Chartertrafikken er for alvor startet her i maj, og vi nyder at sende mange glade gæster af sted hver dag. Vi har været hele vores produktionsapparat igennem - fx har vi i check-in området investeret i flere automater til check-in og tre automatiske bag drops, så vi endnu hurtigere kan få passagererne igennem og klar til rejsen. Tilmed har vi investeret i Segways til vores Marshalls, således vi hurtigere kan dirigere passagererne til og fra flyene, siger Søren Svendsen.

Indenrigsruten med tilbagegang

Indenrigstrafikken viser et fald på 15,9 procent i maj 2015, idet 70.048 passagerer fløj mellem Aalborg og København i maj 2015, mens der i maj 2014 fløj 83.327 passagerer på samme rute.

- Når passagerne oplever flere alternativer direkte ud i verden er det forventeligt, at færre vælger at flyve via København, slutter Søren Svendsen.


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard

OBS: Regeringen og myndighederne fraråder alle rejser til og fra udlandet inklusiv erhvervsrejser til og med den 7. februar 2021. Derudover vil der fra den 9. januar kl. 17.00 til og med 7. februar være krav om en negativ COVID-19 test, taget indenfor 24 timer før afrejse til Danmark. Hold dig opdateret på Coronasmitte.dk.
Hvis du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er vigtigt, at du kender og følger retningslinjerne her før din rejse gennem Aalborg Lufthavn. For generelle rejsevejledninger henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.