Større kapacitet på Aalborg-København ruten

Fra slutningen af oktober vil endnu flere rejsende kunne flyve mellem Aalborg og København med SAS.

I september måned rejste 84.777 passagerer mellem Aalborg og København, hvilket er en stigning på 7,8 procent i forhold til september 2015. Dette vidner om en positiv udvikling for indenrigstrafikken, og efter ønske fra kunderne om større fly på ruten, vil SAS derfor erstatte de mindre propeldrevne ATR-fly med store Airbus jetfly på to daglige afgange. På denne måde vil kapaciteten gå fra 72 sæder til 168, hvilket er til stor glæde for eksempelvis mange forretningsrejsende.

Fremgangen er bl.a. et resultat af lavere billetpriser, og der forventes yderligere fald i prisen ved udvidelsen:

Det er blevet nemmere for kunderne at finde attraktive priser, hvis man bestiller i god tid. Vi ved, at et prisfald på 100 kr. pr. billet åbner for nye passagerer, siger Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

Dagligt flyver SAS ni gange mellem Aalborg og København, hvilket gør ruten til den største indenrigsrute i landet. For SAS bød denne august på 32 procent flere passagerer i forhold til august 2015, så forespørgslen fra kunderne kommer meget naturligt nu.

Ifølge koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, skyldes dette bl.a. at flere fra Jylland rejser via København når de skal ud i verden. Samtidig har SAS åbnet flere oversøiske ruter fra København.


/ Skrevet af: Isolde Hornung-nissen

OBS: Udenrigsministeriet har pr. 13. marts 2020 valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til hele verden til og med 13. april 2020. Vi henviser til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse i denne periode anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. Vi anbefaler alle rejsende til at orientere sig om evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk samt holde sig selv løbende opdateret på coronasmitte.dk.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS