Skip to content

Trods en pæn fremgang i indenrigstrafikken, viser det samlede tal for august en mindre tilbagegang på 3,1 procent. Samlet set rejste 129.663 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i august 2016 mod 133.831 i august 2015. Det er stadig fraværet af Lufthansa, der slår negativt igennem på udenrigstrafikken.

Indenrigstrafikken viser en fremgang på 8,1 procent i august 2016 i forhold til samme måned sidste år. I august 2016 fløj der således 70.696 passagerer til og fra København mod 65.396 i august 2015.

- August er præget af, at erhvervslivet stadig ikke er på fuld højde, hvad angår rejseaktivitet, da mange stadig holder ferie. Alligevel ser vi en pæn vækst på 8,1 procent i forhold til samme måned sidste år, siger direktør Søren Svendsen.

Chartertrafikken er gået tilbage med 1,7 procent i forhold til samme måned sidste år, idet 29.963 fløj til og fra Aalborg Lufthavn i august 2016 i forhold til 30.487 i august 2015.

-  Den væsentligste årsag til tilbagegangen på charterområdet er ganske enkelt, at der har været en weekend mindre i august i år end sidste år. Charterflyene afgår nemlig stort set altid i weekenderne, og i august 2016 har der kun været 4 weekender mod 5 weekender i august 2015. Samtidig spiller de udfordringer charterudbyderne har oplevet omkring urolighederne i Tyrkiet også ind. En konsekvens heraf, er for eksempel, at sædeudbuddet til Antalya er reduceret med knap 70 procent her i august, siger Søren Svendsen. 

Fravær af Lufthansa slår stadig igennem

Lufthansas reducering af afgange sætter stadig sine spor i passagertallene på udenrigsområdet. I udenrigstrafikken ses således en tilbagegang på 23,6 procent. 29.004 passagerer fløj direkte fra Aalborg Lufthavn til udlandet i august 2016 i forhold til samme måned sidste år, hvor dette tal var på 37.948 passagerer. 

 - Vi har sagt det før, men det er altså stadig Lufthansas kraftige reducering, der spiller ind på nedgangen i udenrigstrafikken. Til gengæld kan vi se, at et selskab som Norwegian er gået knap 10 % frem på de spanske destinationer. Norwegian har jo netop også meddelt, at der flyves direkte til Alicante i vintersæsonen, og at de indsætter en ekstra ugentligt afgang til Malaga pga. stor efterspørgsel, slutter Søren Svendsen.


OBS: Regeringen og myndighederne fraråder alle rejser til og fra udlandet inklusiv erhvervsrejser til og med den 7. februar 2021. Derudover vil der fra den 9. januar kl. 17.00 til og med 7. februar være krav om en negativ COVID-19 test, taget indenfor 24 timer før afrejse til Danmark. Hold dig opdateret på Coronasmitte.dk.
Hvis du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er vigtigt, at du kender og følger retningslinjerne her før din rejse gennem Aalborg Lufthavn. For generelle rejsevejledninger henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.