Skip to content

Fremgangen fortsætter ind i januar

Januar 2018 var, med en passagervækst på 1,3 procent i forhold til januar 2017, den største januar i Aalborg Lufthavns historie. Årets første måned var præget af en fortsat massiv fremgang i udenrigstrafikken, opstart af det største skiprogram nogensinde og et væld af gode rejsenyheder til sommerprogrammet.  

Årets første måned er afsluttet og januar 2018 kunne skrive sig ind i historien som den største januar nogensinde i Aalborg Lufthavn – med en passagervækst på 1,3 procent. I januar 2018 rejste 116.802 passagerer til og fra lufthavnen mod 115.295 i januar 2017.

Det største skiprogram nogensinde er skudt i gang

Skiprogrammet 2018 blev lørdag den 20. januar skudt i gang med to afgange til henholdsvis Salzburg og Innsbruck. Det er Højmark Rejser, der igen i år kan sende skiglade danskere direkte til Østrig, men som en nyhed er Danski også kommet på banen med skirejser til Østrig og Italien samt Frankrig i uge 8, hvor de har hele to afgange på programmet til henholdsvis Innsbruck og Chambery.

- Vi ser en stærkt stigende efterspørgsel på skirejser direkte fra Aalborg Lufthavn, hvorfor det er fantastisk, at der er kommet endnu flere skimuligheder på banen. I 2018 har vi det største skiprogram nogensinde, hvor der løbende er kommet flere afgange til, der gør, at der i vinterferien er hele tre afgange ned til attraktive skiområder i Østrig, Italien og Frankrig, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.    

Et stærkt sommerprogram i vente

I januar 2018 var der 38.114 passagerer til og fra udlandet mod 23.202 i januar 2017 –en massiv fremgang i udenrigstrafikken på 64,3 procent. Derudover bød januar på nyheder om mere udenrigstrafik i sommerprogrammet til populære rutedestinationer som Malaga og Mallorca samt godt nyt til charterprogrammet.

- Sommersæsonen ser rigtig lovende ud, hvor Spanien bliver det helt store trækplaster for solglade danskere i 2018 – med blandt andet sammenlagt 8 ugentlige direkte rutefly til Malaga og Mallorca, og dertil kommer charterafgangene. Derudover arrangerer Nilles Rejser direkte rejser til Rom og Lissabon hen over sommeren, hvor de både tilbyder pakkerejser og flight-only. Samtidig udvider Århus Charter betydeligt fra Aalborg med afgange til Kreta, Rhodos, Side og Lesbos, Bravo Tours introducerer fire nye græske rejsemål og SunCharter flyver direkte til græske Agia Paraskevi. Der er derfor allerede nu udsigt til mange spændende sol- og oplevelsesferier for sommeren 2018, slutter Søren Svendsen.

Tilbagegang i charter- og indenrigstrafikken

Der var en tilbagegang i indenrigstrafikken på 9,2 procent i januar 2018. Således rejste 68.224 indenrigs i januar 2018 mod 75.167 i samme måned sidste år. Derudover var der i januar 2018 10.464 chartergæster, der rejste til og fra Aalborg mod 16.926 rejsende i januar 2017. Dette giver en samlet tilbagegang i chartertrafikken på 38,2 procent.


Mundbind/visir er fortsat obligatorisk i Aalborg Lufthavn og alle andre lufthavne i EU                      –                      Læs om testcentre i lufthavnen på Falck.dk og PentaBase.com