Skip to content

Sådan rejser du trygt gennem Aalborg Lufthavn

Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Nedenfor kan du læse mere om, hvad de europæiske retningslinjer indebærer og, hvordan du bliver helt klar til din næste rejse.

Sådan forbereder du dig bedst hjemmefra

 • Hvis du føler dig syg, og er i tvivl om du bør rejse anbefaler vi altid, at du søger egen læge inden du tager til lufthavnen. 
 • Vi anbefaler Check-in online, så vidt muligt. 
 • Vi anbefaler ankomst til lufthavnen i god tid, da der kan forekomme ekstra ventetider. 
 • Medbring tilstrækkeligt antal fabriksfremstillet/kirurgisk mundbind til hele rejsen. Visir kan benyttes i selve terminalen. Sundhedsmyndighederne anbefaler, at man skifter mundbind hver 3-4 time. Du kan i øvrigt købe mundbind i lufthavnens servicecenter i check-in området.

Vær godt forberedt før security

 • Der kan forekomme begrænsninger på antal tilladte stykker håndbagage. Vi anbefaler altid at tjekke specifikke regler for håndbagage hos dit flyselskab.
 • Klargør væskepose inden ankomst til sikkerhedskontrollen. Du må maks medbringe 1 pose og maks 1 liter i 100 ml. beholdere.  
 • Håndsprit på over 100 ml. er tilladt. Den samlede mængde må dog ikke overstige, hvad sikkerhedspersonalet vurderer som eget behov på den konkrete rejse. 

Regler om værnemidler i lufthavnen og på flyet

 • Alle passagerer skal bære fabriksfremstillet/kirurgisk mundbind eller visir fra det øjeblik, man træder ind i Aalborg Lufthavns terminal, ombord på flyet (mundbind skal som udgangspunkt benyttes her), og indtil man forlader terminalen igen efter ankomst. Dette gør sig også gældende, når man sidder ned. Ved indtagelse af mad og drikke (siddende) kan mundbind/visir dog tages af midlertidigt.
 • Bæring af fabriksfremstillet/kirurgisk mundbind eller visir er gyldig indtil andet meldes ud fra EASA, og det er dit eget ansvar at medbringe mundbind/visir. Bemærk alternative mundbind godkendes ikke. Det skal være fabriksfremstillet/kirurgisk mundbind. 
 • Fabriksfremstillet/kirurgisk mundbind kan købes i lufthavnens servicecenter i check-in området før sikkerhedskontrollen.
 • Børn under 6 år, og personer med gyldig medicinsk forklaring behøver ikke bære mundbind eller visir.
 • Ved sikkerhedskontrollen og paskontrollen kan man af sikkerhedsmæssige årsager blive bedt om at tage mundbindet/visiret af.

Kiss & Goodbye

 • Kun personale, myndigheder og passagerer med gyldig billet, har adgang til terminalen. Det vil sige, hvis du skal hente eller bringe, må du ikke modtage passagerer eller tage afsked med passagerer i terminalen. Det skal ske udendørs.  

Din færden i lufthavnsterminalen

En tryg rejse gennem lufthavnen

 • Når du færdes i lufthavnen, er det vigtigt, at du holder afstand på 1 meter til andre passagerer, og derudover tager hensyn til dine medpassagerer.  
 • Informer lufthavnspersonale eller lufthavns crew, hvis du føler dig syg undervejs på din rejse. 
 • Aalborg Lufthavn har opsat skiltning og afmærkning. Vi anbefaler, at du respekterer retningslinjerne, så vi alle kan sikre en tryg rejse og færden i lufthavnen.  
 • Vi anbefaler, at du følger Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer om god hygiejne, hvor der også er opstillet håndspritautomater alle de steder, du færdes i lufthavnen.

Sikker kontakt med personalet

 • Myndighederne stiller krav om, at der skal bæres værnemidler i både danske og udenlandske lufthavne, og ombord på flyet. Derfor vil du opleve, at lufthavnens personale bærer visir eller ansigtsmasker/mundbind.    
 • Personale hos flyselskaber vil enten bære ansigtsmaske eller visir.  
 • På steder, hvor det ikke er muligt at overholde sundhedsmyndighedernes afstandskrav, vil der blive opsat afskærmning med plexiglas. Det gælder fx check-in pulte og ved gates.

Boarding og ombord på flyet

 • Tjek altid retningslinjer hos dit specifikke flyselskab. Der kan forekomme forskellige regler.

Retningslinjer gælder også ved hjemkomst

 • Respekter afstand ved bagageudlevering. 
 • Aftal mødested med familie / chauffør udenfor terminalen. 
 • Bær fabriksfremstillet/kirurgisk mundbind eller visir indtil du har forladt terminalen. 
 • Benyt håndsprit. 

Destinationen kan have andre retningslinjer

 • Er du i tvivl om, hvorvidt du bør rejse til det pågældende land, kan du altid holde dig opdateret på Udenrigsministeriets hjemmeside.
 • Vi anbefaler i øvrigt, at du altid holder dig opdateret omkring retningslinjer i det pågældende land du rejser til hos ambassaden eller lignende. 

 

Coronavirus-situationen – FAQ

Nedenfor kan du finde hurtigt svar på de ting, der gør sig særligt gældende for flyrejser og færden i lufthavnen. Vi anbefaler til enhver tid, at du holder dig selv opdateret på afgange og ankomster samt Coronavirussituationens udvikling på coronasmitte.dk.

Alle passagerer skal bære fabriksfremstillet/kirurgisk mundbind eller visir fra det øjeblik, man træder ind i Aalborg Lufthavns terminal, ombord på flyet (kun mundbind som udgangspunkt), og indtil man forlader terminalen igen efter ankomst.

Bæring af fabriksfremstillet/kirurgisk mundbind eller visir er gyldig fra den 15. juni 2020, og det er dit eget ansvar at medbringe mundbind. Bemærk alternative mundbind godkendes ikke. 

Fabriksfremstillet/kirurgisk mundbind kan købes i lufthavnens servicecenter i check-in området før sikkerhedskontrollen.

Børn under 6 år, og personer med gyldig medicinsk forklaring behøver ikke bære mundbind eller visir.
 
Ved sikkerhedskontrollen og paskontrollen kan man af sikkerhedsmæssige årsager blive bedt om at tage mundbindet af.

Håndsprit i håndbagagen

Efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger angående Coronavirussens udvikling, har vi i den sammenhæng midlertidigt godkendt større beholdere end 100 ml håndsprit i passagerernes håndbagage. Er håndspritten på over 100 ml, vil den stadig blive screenet, men for sig selv i en separat bakke. Den skal derfor tages op af tasken og fremvises ved sikkerhedskontrollen. Det er tilladt at have op til 2 liter håndsprit med.

Dette er for at kunne imødekomme Sundhedsstyrelsens anbefalinger mht. forebyggelse mod Coronavirussen, så vores passagerer kan føle sig trygge.

Få svar på dine spørgsmål om Coronavirussen på Coronavirus.dk. 

Omtanke og god håndhygiejne​

Aalborg Lufthavn og dens personale følger til enhver tid myndighedernes anbefalinger for forebyggelse af smitte – særligt i det offentlig rum og ved brug af offentlig transport, hvor mennesker er samlet. Der er derfor opstillet information i hele terminalen samt stillet håndsprit-automater til rådighed alle de steder, du kommer forbi i lufthavnen. 

Disse fem ting skal du være særligt opmærksom på at følge:

 • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 • Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
 • Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt
 • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
 • Hold afstand ( minimum 1 meter) og bed andre tage hensyn

Læs mere på coronasmitte.dk.

Hvis du skal ud at rejse

Udenrigsministeriet har som udgangspunkt valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til lande uden for Europa samt til lande i Europa, hvor smittetrykket er højt. Vi henviser til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse i denne periode anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. 

Vi anbefaler de rejsende at holde sig jævnligt orienteret med evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk og myndighedernes vejledning for rejser, som løbende ændres.

 

Flyrejser er offentlig transport

Flyrejser skal betegnes som offentlig transport, hvorfor det er de anbefalinger, der hører hertil, som du skal følge. Vi går derfor ikke under reglen med hensyn til maks 100 personer i samme rum, da der er pladsbillet på flyene.

Læs mere om anbefalinger angående brug af offentlig transport.

DutyFree, Lounge og spisesteder er åbne

Aalborg Lufthavns DutyFree, Lounge og spiseområdet DELI være åbne i henhold til rejseaktiviteten på dagen. 

Skal du ud at rejse, er du derfor velkommen til at kontakte lufthavnen på mail: info@aal.dk, telefon: 98171144 eller på Facebook.

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.