Skip to content

Værd at vide om bagagen

Det er gratis at have håndbagage med om bord hos størstedelen af flyselskaber, der flyver fra Aalborg Lufthavn. På kortere ophold vælger mange at nøjes med håndbagagen, fordi de derved slipper for at vente på kufferten ved ankomsten. Læs mere herunder om bagageregler, når du flyver fra Aalborg Lufthavn.

Størrelse på medbragt håndbagage

Flyselskaber Mål Vægt Antal
SAS 55x40x23 cm. 8 kg. 1
Norwegian* 55x40x23 cm. 10 kg. 1
KLM 55x35x25 cm. 12 kg. 1
Vueling 55x40x20 cm. 10 kg. 1
Atlantic Airways 55x40x25 cm. 8 kg. 1
DAT 55x35x25 cm. 8 kg. 1
Jet Time** 55x40x20 cm. 5 kg. 1
Ryanair*** 55x40x20 cm. 10 kg. 1
Great Dane Airlines 55x35x25 cm 8 kg 1
Øvrige 45x35x20 cm. 5 kg. 1

*Ved rejser med Norwegian, er håndbagagen ikke automatisk inkluderet i billetten, men skal tilkøbes ved bestilling af lowfare-billetter. Det er derfor kun muligt gratis at medbringe en mindre taske (30x20x38) med maks. 10 kg., der passer under sædet foran dig.

**På flyvninger med Jet Time er den maximale samlet tilladte bagagevægt 20 kg. for både indtjekket bagage og håndbagage. Er din indtjekket bagage derfor 20 kg. er det ikke tilladt at medbringe håndbagage uden tilkøb af ekstra bagagevægt. Læs mere på Jet Times hjemmeside.

***Ved rejser med Ryanair, er håndbagagen ikke automatisk inkluderet i billetten, men skal tilkøbes. Det er derfor kun muligt gratis at medbringe en mindre taske (40x20x25), der passer under sædet foran dig.

Regler for indtjekket bagage

De forskellige flyselskaber har individuelle regler for mål og vægt på indchecket bagage, som kan ses nedenfor. Det anbefales dog altid at tjekke op på reglerne direkte på de respektive flyselskabers hjemmesider, da ændringer kan forekomme. 

Flyselskab Mål Vægt Antal Gratis
SAS Alm. kuffert 23 kg. 1 Nej
Norwegian Alm. kuffert 20 kg. (2) Nej
KLM* Alm. kuffert 23 kg. 1 Nej*
Vueling Alm. kuffert 23 kg. (1) Nej
Atlantic Airways Alm. kuffert 23 kg. 1 Ja
DAT Alm. kuffert 23 kg. 1 Nej
Jet Time* Alm. kuffert 20 kg. 1 Nej
Ryanair* Alm. kuffert 15/20 kg. 2 Nej*
Great Dane Airlines Alm. kuffert 18 kg 1 Nej
Øvrige Alm. kuffert 20 kg. - -

*På europæiske KLM-flyrejser vil flyselskabet opkræve et gebyr for første stykke check-in-bagage – gælder kun Economy Class og nogle rejsende. Læs mere på KLMs hjemmeside.

*Rejser du med Jet Time skal billetten tjekkes for tilladt bagagevægt, da det kan variere alt efter, hvilket rejsebureau man har købt sin rejse igennem. Læs mere på Jet Times hjemmeside

*På flyvninger med Ryanair skal der tilkøbes bagagekvoter for indtjekket bagage på enten 15 eller 20 kg. Læs mere på Ryanairs hjemmeside.

Leje af Airshells, transportemballage

Aalborg Lufthavn formidler udlejning af beskyttelse til bagage. Priser fra 220 kr. for den første uge og 100 kr. for de følgende.

Beskyttende tasker eller flight cases til alt fra barnevogne til golfudstyr kan reserveres hos Airshells.

Der findes også beskyttelse til f.eks. cykler, kørestole, klapvogne, golfudstyr, samt ski- og snowboardudstyr.

Hvor afhenter jeg bagagebeskyttelse?

Før check-in afhentes kassen/tasken i servicecentret i Aalborg Lufthavn, hvor den afleveres igen ved hjemkomsten.

Airshells fås som taske til klap-, barne- og kombivogn i slidstærkt materiale med kvalitets lynlås og 3 cm. flightcase skum over det hele. Transporttasken vejer kun ca. fire kg., og kan foldes sammen med de medfølgende stropper, så den fylder mindst muligt.

Var din bagage ikke ombord på flyet?

Har du mistet din bagage bør du tage kontakt til Aalborg Lufthavns check-in personale ved informationsskranken i check-in området. Her skal du udfylde en efterlysningsformular.

Ønsker du at følge op på din bagageefterlysning, kan du kontakte Aalborg Lufthavns bagageservice på:

Email: bagageservice@aal.dk
Telefon: +45 96 32 67 77

Åbningstider: 

08.00-12.00 
16.00-20.00

Se oversigt over terminalen her.

Vi gør meget for at undgå mistet bagage

Selvom der fra lufthavnens side arbejdes meget hårdt på at undgå mistet bagage blandt vores passagerer, sker det alligevel ind imellem, at bagage havner på det forkerte fly. Det er et irritationsmoment at ankomme uden bagage og ventetiden, når man har travlt, kan næsten være det værste. Men heldigvis dukker langt det meste forsvundne bagage op igen, oftest i løbet af meget kort tid.

Elektronisk sporing

I Aalborg Lufthavn forsyner vi al bagage med en lille elektronisk chip i bagagestrimlen, så forsvundet bagage kan spores elektronisk ved hjælp af RFID teknologi.

 

Bagagetag på din kuffert

Er du lidt i tvivl om, hvordan du bedst håndterer den udprintede bagagetag til din kuffert? Se nedenstående informationsvideo og bliv helt klar til din næste rejse.

Venligst tillad cookies for at vise dette indhold.

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.