Skip to content

Coronavirus-situationen i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn vil løbende følge myndighedernes retningslinjer og vejledninger – herunder forebyggelse af smitte, som tydeligt er kommunikeret ud til lufthavnens medarbejdere og passagererne i lufthavnen. Skal du ud at rejse, vil du i lufthavnen blive mødt af et opmærksomt personale, der hjælper dig godt på vej samt relevant information om Coronavirussituationen og opstillede håndspritautomater. 

Nedenfor kan du finde svar på de ting, der gør sig særligt gældende for flyrejser og færden i lufthavnen. Vi anbefaler til enhver tid, at du holder dig selv opdateret på afgange og ankomster samt Coronavirussituationens udvikling på coronasmitte.dk.

Alle passagerer skal bære fabriksfremstillet/kirurgisk mundbind fra det øjeblik, man træder ind i Aalborg Lufthavns terminal, ombord på flyet, og indtil man forlader terminalen igen efter ankomst.

Bæring af fabriksfremstillet/kirurgisk mundbind er gyldig fra den 15. juni 2020, og det er dit eget ansvar at medbringe mundbind. Bemærk alternative mundbind godkendes ikke. 

Fabriksfremstillet/kirurgisk mundbind kan købes i lufthavnens servicecenter i check-in området før sikkerhedskontrollen.

Børn under 6 år, og personer med gyldig medicinsk forklaring behøver ikke bære mundbind.
 
Ved sikkerhedskontrollen og paskontrollen kan man af sikkerhedsmæssige årsager blive bedt om at tage mundbindet af.

Håndsprit i håndbagagen

Efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger angående Coronavirussens udvikling, har vi i den sammenhæng midlertidigt godkendt større beholdere end 100 ml håndsprit i passagerernes håndbagage. Er håndspritten på over 100 ml, vil den stadig blive screenet, men for sig selv i en separat bakke. Den skal derfor tages op af tasken og fremvises ved sikkerhedskontrollen. Det er tilladt at have op til 2 liter håndsprit med.

Dette er for at kunne imødekomme Sundhedsstyrelsens anbefalinger mht. forebyggelse mod Coronavirussen, så vores passagerer kan føle sig trygge.

Få svar på dine spørgsmål om Coronavirussen på Coronavirus.dk. 

Omtanke og god håndhygiejne​

Aalborg Lufthavn og dens personale følger til enhver tid myndighedernes anbefalinger for forebyggelse af smitte – særligt i det offentlig rum og ved brug af offentlig transport, hvor mennesker er samlet. Der er derfor opstillet information i hele terminalen samt stillet håndsprit-automater til rådighed alle de steder, du kommer forbi i lufthavnen. 

Disse fem ting skal du være særligt opmærksom på at følge:

  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i dit ærme – ikke dine hænder
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  • Hold afstand ( minimum 1 meter) og bed andre tage hensyn

Læs mere på coronasmitte.dk.

Hvis du skal ud at rejse

Udenrigsministeriet har som udgangspunkt valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til lande uden for Europa samt til lande i Europa, hvor smittetrykket er højt. Vi henviser til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse i denne periode anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. 

Vi anbefaler de rejsende at holde sig jævnligt orienteret med evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk og myndighedernes vejledning for rejser, som løbende ændres.

 

Flyrejser er offentlig transport

Flyrejser skal betegnes som offentlig transport, hvorfor det er de anbefalinger, der hører hertil, som du skal følge. Vi går derfor ikke under reglen med hensyn til maks 10 personer i samme rum, da der er pladsbillet på flyene.

DutyFree, Lounge og spisesteder er åbne

Aalborg Lufthavns DutyFree, Lounge og spiseområdet DELI være åbne i henhold til rejseaktiviteten på dagen. 

Skal du ud at rejse, er du derfor velkommen til at kontakte lufthavnen på mail: info@aal.dk, telefon: 98171144 eller på Facebook.

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.