Skip to content

SYDITALIENSK ATMOSFÆRE

Oplev den autentiske, italienske kultur i den lille charmerende by, Sorrento. Med sine smalle stræder, kulinariske perler og venlige befolkning er byen et oplagt mål for din næste ferie. 

Sorrento er en af Italiens mest fantastiske feriebyer. Syditaliensk atmosfære ved Amalfikysten, som nogle betegner som et af de smukkeste steder på jorden. Byen har mange smukke bygninger og smalle hyggelige stræder, som du i de sene aftentimer kan gå igennem mens du ser ud over det fantastiske kyst.

På de mange badeterrasser er der hyggelig stemning, hvor du kan nyde Middelhavets krystalblå vand under solens varme stråler. Klippevæggene fører dig langsomt ned til det smukke middelhav, hvor befolkningen nyder de varme sommerdage med en tur i det behagelige Middelhav eller med en bid mad og en drink langs havnen. Fra de mange badeterrasser har du udsigt over de fantastiske klippevægge, hvorpå du kan opleve de små maleriske byer, som ligger som små dråber på den ellers bare skråning. I de små byer erhverver flere beboer sig med servering af mad og drikke samt salg af friske, lokalt producerede frugter og grøntsager, som de sælger fra boder langs vejene og torvene. 

Egnen laver de mest fantastiske pizzaer, hvor der kræses om skorpens sprødhed og mængden af ost – det er et must at smage, når man besøger Sorrento. I de varmeste timer på dagen, kan en lettere anretning måske virke mere tiltrækkende. Du skal endelig ikke holde dig tilbage fra at spørge, om du kan få en blandet anretning af lokalt producerede oste og pølser, som oftest serveres med et koldt glas vin og friskbagt brød. Flere serverer også lokale honninger til ostene. Italienerne har også talent for at lave utrolig velsmagende is, som kan få de fleste tænder til at løbe i vand. 

Links:

Planlæg rejse
Rejs til Sorrento
Nilles Rejser
M T O T F L S
Sommer

En duft af citroner

Når du bevæger dig rundt i Sorrentos smalle stræder og gader vil du opleve en helt anden afslappethed, hvor gadesælgere og restaurantejere nyder roen i byens centrum. Byen er fyldt med kendte og ukendte tøjbutikker, hvor også mange af butikkerne erhverver sig med at sælge de enestående, farverige koralsmykker. Hvis du søger længere ud til bydelen, Sant’Agnello, kan du også besøge de mange moderne butikker. 

Er du interesseret i de historiske efterlandeskaber fra storhedstider, så kan det klart anbefales, at du slår et smut forbi byens domkirke eller to af byens ældste bygninger, Palazzo Veniero og Palazzo Correale, der begge er fra Middelalderen. 

Flere selskaber arrangerer også ture til områdets mange frugtplantager, hvor solens varme og jordens høje indhold af mineraler medvirker til at skabe saftige go sprøde frugter, som er fulde med smag og kraft. Flere plantager serverer smagsprøver, og du har også mulighed for at købe nogle af deres mange delikatesser. Især deres hjemmelavet mozzarella er helt speciel, hvilket du helt bestemt kan nyde godt af rundt om på byens mange spisesteder. Sorrento er også kendt for sin produktion af den berømte citronlikør, limoncello. Det er helt speciel for Italien, især Syditalien, hvor den nydes i stor stil. 

Historiske fund

Besøg også den populære by, Positano, hvor man virkelig kan se, hvorfor den smukke Amalfikyst er på UNESCO’s Verdenskulturarvsliste. Byen er nærmest hugget ind i klipperne, hvilket er en helt unik oplevelse for hele familien. Tidligere hen var byen en mægtig sømagt, men er i dag omdannet til et mere elegant ferieområde.

Når du besøger denne del af Syditalien, skal du næste ikke snyde dig selv fra at opleve de utrolige fund af den antikke by, Pompeji, og dens skæbne, Vesuv. Pompeji var en større romersk havneby, der i 79 e.Kr. på ufattelig vis blev begravet af vulkanen Vesuv, da det gik den gik i udbrud. Byen er et historisk vidunder, som beretter om romernes livsvilkår og levestandard for næsten 2.000 år siden. Ligeledes er Vesuv også en meget speciel oplevelse, som er områdets helt store attraktion, når det angår naturfænomener. På trods af sine stejle skråninger, er udsigten fra toppen af Vesuv helt enestående, hvor du også har mulighed for at kigge direkte ned i det store krater.

LEJ BIL TIL FERIEN
Med en lejebil får du mulighed for at få flere oplevelser på ferien, når du kan komme længere væk. Få de bedste og bedste tilbud på en lejebil lige her.

Find lejebil

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.