Skip to content

ITALIENS SMUKKESTE OMRÅDE

Fantastiske skovområder, bjerge, floder, skønne bakker og smukke vinmarker.

Toscana er muligvis Italiens smukkeste region, og naturen er noget af det skønneste ved Toscana.

Området mellem Pisa, Firenze og Siena består af bløde bakker og smalle dale, der er betagende smukt dækket af kornmarker, skov, vinplantager og olivenlunde.

Toscana byder på masser af varme i løbet af sommeren, så er du til dejlige sandstrande, så er der rig mulighed for solbadning og afslapning langs kystens mange strande.

Historien i Toscana er præget af middelalderen og renæssancen, hvor blandt andet store personer som Dante, Da Vinci og Machiavelli har haft stor betydning. Ligeledes findes monumenter fra både Etruskerne og Romernes storhedsperioder. Der er ingen mangel på historiske udflugter i et skønt ferieparadis som Toscana.

Links:

Planlæg rejse
Rejs til Toscana
Nilles Rejser
M T O T F L S
Sommer

På UNESCOs Verdensarvslisten

Toscana er den Italienske region med det største antal af områder, der er beskyttet af UNESCO og befinder sig på Verdensarvslisten. Hele seks steder er på denne liste, som er: Firenze centrum, det historiske centrum i Siena, Piazza dei Miracoli i Pisa, det historiske centrum i San Gimignano, det historiske centrum i Pienza og Val d´Orcia.

Det sidstnævnte, Val d´Orcia, er en bred dal, der kendetegnes ved en behagelig natur og byer med middelalderlig oprindelse, så hvis man har interesse i den historiske tid omkring middelalderen, er dette et spændende område at besøge. Dalen er en smuk park, som er rig på en naturlig, kunstnerisk og kulturel arv.

En stor del af de besøgende kommer på grund af kunst. I Firenze er antallet af kunstbesøgende helt oppe på 10 millioner om året

Et populært område

Turisme er meget vigtig for Toscana, og flere og flere turister strømmer også til hvert eneste år - specielt kystbyerne er godt besøgt. I Maremma området er antallet af turister - i nogle af sommermånederne - oppe på ti gange indbyggertallet. En stor del af de besøgende kommer på grund af kunst. I Firenze er antallet af kunstbesøgende helt oppe på 10 millioner om året.

Med dejlige strande, et utal af kunstneriske naturlandskaber og en lang tradition indenfor god mad og vin, så er det forståeligt, at så mange turister hvert år rejser til Italiens smukkeste region, Toscana.

 

LEJ BIL TIL FERIEN
Med en lejebil får du mulighed for at få flere oplevelser på ferien, når du kan komme længere væk. Få de bedste og bedste tilbud på en lejebil lige her.

Find lejebil

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.