Historisk rekordmåned i Aalborg Lufthavn

Et rekordhøjt antal passagerer gør marts 2010 til den bedste måned i lufthavnens historie. Således rejste 116.528 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn mod 82.990 passagerer i samme måned sidste år. Det svarer til en fremgang på 40,4 procent. 

- Vi er rigtig glade for at sætte passagerrekord i en måned, som traditionelt ikke er en stor rejsemåned, hvor fx sommercharter-trafikken endnu ikke er startet, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Særligt udenrigstrafikken har haft stor fremgang. Således rejste 12.444 passagerer direkte til udlandet fra Aalborg Lufthavn i marts 2010. Der er der tale om en fremgang på hele 295,8 procent. Og den store efterspørgsel på direkte udenlandsruter bliver efterkommet, således øges Aalborg – Oslo ruten fra den 6. april med en morgenafgang kl. 8.15 mandag – lørdag.

Som sædvanlig går indenrigstrafikken også godt, idet 98.692 passagerer rejste mellem Aalborg og København og retur i marts 2010 mod 73.150 i marts 2009. Dette er en stigning på 34,9 procent. 
 - Efter påske indsætter Cimber Sterling yderligere 3 daglige flyvninger mellem Aalborg og København, hvilket betyder, at vi tilbyder hele 25 daglige afgange - det højeste antal indenrigsflyvninger på denne strækning nogensinde, fortsætter Søren Svendsen.

Chartertrafikken har haft en lille tilbagegang. Således rejste 5.392 passagerer på charterferie fra Aalborg i marts 2010, hvilket svarer til en tilbagegang på 19,4 %. - Vi ser meget positive tegn hos charterselskaberne, der virkelig begynder at se Aalborg Lufthavn som en interessant samarbejdspartner. Senest har Star Tour jo også meddelt, at de øger med 30 % på vinterprogrammet 2010/11 og tilbyder Hurghada i Egypten som nyhed, slutter Søren Svendsen.

Fra medio maj er der 20 direkte destinationer ud af Aalborg Lufthavn til de mest attraktive steder i Europa.

For yderligere information kontakt:
Marketing- og kommunikationschef Rikke Mølgaard + 45 2711 6633


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS