Skip to content

OPLEV SOLSKINSØEN BORNHOLM

En kort flyvetur fra Aalborg bringer dig til den smukke ferieø, Bornholm, der byder på fantastiske oplevelser i hyggelige omgivelser. 

Hvis du elsker unikke kultur- og naturoplevelser, og samtidig gerne vil holde ferie i det danske, så er Bornholm helt sikkert noget for dig. På solskinsøen er der et væld af oplevelser for store og små - både til fods, til vands og på cyklen. 

Bornholm er noget helt særligt og må siges at være et 'must-see' for alle, der elsker dansk historie og en hyggelig ferieoplevelse med familien. Om du er til en afslappende ferie med god mad og brætspil eller en aktiv ferie med sved på panden, så er det hele at finde Bornholm.

Den danske ø med lige godt 40.000 indbyggere ligger langt ude i Østersøen sammen med den lille øgruppe, Ertholmene, som Christiansø er del af. Hovedbyen hedder Rønne, hvor du også lander med flyet og derfra kan bevæge dig indlands mod de mange smukke og hyggelige småbyer, såsom Svaneke og Gudhjem. Bornholm bliver ofte omtalt som solskinsøen eller klippeøen, grundet de mange klippeformationer, der findes på øen - primært ud til havet.

Der er mange fantastiske turistattraktioner at finde på Bornholm, og med bil kan man hurtigt komme ud til de fleste. Ellers er cyklen et perfekt alternativ, hvor du oplever øen på en helt anden måde og naturen kommer helt tæt på. Som turist på Bornholm er du næsten nødt til at opleve Hammershus, men også Østerlars rundkirke, Rokkestenen og røget sild, bedre kendt som Sol over Gudhjem. 

Links:

Planlæg rejse
Rejs til Bornholm
DAT
M T O T F L S
Sommer
DAT
M T O T F L S
Vinter

Spændende historie i smukke omgivelser

Når det kommer til spændende historie og unikke danske kulturoplevelser, så har Bornholm meget at byde på. Den mest besøgte seværdighed på klippeøen er middelalderfæstningen, Hammershus, hvor de imponerende ruiner står flot på Bornholms nordspids. Hammershus daterer tilbage til slut 1200-tallet, hvor der efterfølgende er bygget til og bygget om utallige gange – i takt med de skiftende magthavere. Hammershus er mest berømt for historien om Leonora Christine, der blev holdt fanget i 1660/61, og som endte ud i en dramatisk og mislykket flugt ned ad klippemuren. Fæstningen var i brug indtil 1743, hvor den blev forladt og lige så stille nedbrudt af befolkningen, der hentede sten fra borgmurerne, indtil den blev fredet i 1822.

Sammen med Hammerhus, vidner de fire middelalderlige rundkirker på Bornholm om øens stratetiske vigtige position i Østersøen, da disse både fungerede som kirker og fæstninger. Den største af disse befæstede kirker er Østerlars Rundkirke, som blev opført omkring 1150 og ligger på en bakketop 500 meter fra Østerlars by.

%pointofinterest%

Lej en bil og oplev hele Bornholm

Der er omkring 100 kilometer rundt langs kysten på Bornholm, hvorfor det er oplagt at tage hele turen rundt med stop undervejs – blandt andet i Gudhjem, hvor du fx. kan bo på Hotel Klippen med udsigt over havet. 

Hotel Klippen

Det aktuelle vejr på Bornholm

%weatherwidget:bornholm%
Kilde forecast7.com

 

Sol over Gudhjem

Et miks af både kultur, natur og lidt aktivitet findes ved Helligdomsklipperne. De skarpe skær, forrevne granitsøjler og stejle klippevægge med dybe gange og grotter har sit navn efter en hellig kilde, der i fortiden løb ud for foden af klipperne, hvor vandet efter sigende skulle have haft livgivende kræfter. Den imponerende natur opleves på tæt hold, hvor du klatrer rundt på klipperne og kan gå ned i grotterne. Her er den 'sorte gryde' populær at begive sig ned i, da du kommer hele 60 meter ind i mørket. Det er også her, du kan være heldig at møde den bornholmske grotteedderkop.

Helligdomsklipperne er godt for jer, der ønsker lidt mere aktivitet på ferien, hvorfor det også er et populært sted for klatrere. Ønskes der mere gang i benene, så er cyklen den hyggeligste måde at komme rundt på øen på. Her kan du cykle igennem skov og op ad bakker i lige præcis det tempo, der passer, og så er der mange fremragende cykelruter at vælge imellem.

Smørrebrød med røget sild, rå æggeblomme, radiser og purløg er opskriften på endnu en bornholmsk oplevelse. Sol over Gudhjem hedder den bornholmske nationalret, og den skal selvfølgelig helst nydes i den lille hyggelige havneby, Gudhjem. Efter lidt røget sild til frokost kan du hoppe ombord på M/S Thor og slå et smut forbi den smukke ø, Christiansø, der bedst beskrives som en fæstningsø.

Lej bil til ferien
Med en lejebil får du mulighed for at få flere oplevelser på ferien, når du kan komme længere væk. Find den bedste og billigste lejebil på Bornholm lige her.

Find lejebil

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.