Skip to content

Trafiktal for juli præget af Cimber Sterlings konkurs

Stadig god fremgang for udenrigstrafikken, selvom trafiktallene for juli-måned ikke helt lever op til de forventninger, der var til en af årets travleste måneder.

På trods af at Cimber Sterling, der stod for 40% af Aalborg Lufthavns udenrigstrafik i 2011, er forsvundet fra rejsemarkedet, blev det alligevel til en stigning i udenrigstrafikken på 4.4%. 30.174 passagerer fløj i juli udenrigs mod 28.896 året før. Det er lufthavnens nye destinationer til Berlin, Barcelona og Istanbul, samt KLM´s øgede trafik med nu 3 daglige afgange til Amsterdam, der sikrer denne fremgang.

Charter med rekordhøj belægning

Aalborg Lufthavn oplyser, at kabinefaktoren på charterflyene - andelen af solgte sæder på hvert fly – ligger på 98,6% for juli måned. Alligevel viser chartertrafikken en tilbagegang på 14.2%. I alt rejste 26.172 passagerer på charterferie fra Aalborg mod 30.493 året før. Den høje kabinefaktor er et udtryk for, at alle charterfly i juli fra Aalborg Lufthavn stort set var udsolgte.
 
Cimber Sterling skulle have fløjet en stor del af charterselskabernes ferierejser, men efter Cimber Sterlings konkurs i maj blev charterselskaberne kort inde i sommerprogrammet tvunget til at finde erstatningsfly, hvilket ikke lykkedes i alle tilfælde.
 
- Den meget høje belægning på charterflyene viser, der kunne være solgt rigtig mange flere ferierejser herfra. Når belægningsprocenten nærmer sig 100 viser erfaringen, at rigtig mange må gå forgæves i forsøget på at finde 2 - for slet ikke at tale om 4 billetter på samme afgang. Jeg er selvfølgelig glad for at efterspørgslen er der, men ærgerlig over, at mange af vores loyale passagerer har måttet finde alternativer eller været nødt til at blive herhjemme i regnen. Vi ved heldigvis allerede nu, at der kommer meget mere kapacitet til næste sæson, lyder det fra lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.
 
Indenrigstrafikken følger den generelle tendens på det danske indenrigsmarked med tilbagegang grundet Cimber Sterlings konkurs. På indenrigsruten Aalborg-København rejste 56.368 passagerer i juli 2012, mod 67.200 passagerer året før, hvilket giver et fald på 16.1%.
 
Alt i alt rejste 112.714 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i juli. Det er et fald på 10.96% i forhold til året før, hvor 126.589 passagerer gik i gennem terminalen.


Vigtig information vedr. COVID-19:

Se gældende rejsevejledninger      –      Mundbind/visir er fortsat obligatorisk i alle lufthavne i EU      –      Rejser du til/fra København eller Bornholm, er der ikke krav om test og isolation      –      Læs om testcentre i lufthavnen på Falck.dk og PentaBase.com