Der er endnu engang vækst i Aalborg Lufthavns passagertal, og det får nu lufthavnsdirektøren til at love årsrekord for 2013, allerede inden den sidste måned er gjort op.

Passagertallene for november måned er netop offentliggjort. Dermed er 11 ud af 12 måneder talt op, og status er, at Aalborg Lufthavn ligger godt til i forhold til at nå det største passagertal nogensinde.

- Inden december er vi kun 3000 passagerer fra at tangere sidste års passagertal. Det tal tør vi godt love, at vi når. Det vil være meget overraskende, hvis 2013 ikke bliver vores bedste år nogensinde, lyder det fra lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.

16 måneder i træk

Der har været særlig fokus på charterområdet fra lufthavnens side, og derfor glæder det lufthavnens øverste ledelse, at der også her er vækst. Det endda selvom charterselskaberne har måttet søge væk fra Egypten.

- Vi er særligt glade for den flotte charterfremgang, set i lyset af de mange aflysninger af fly til Egypten, er det flot, at vi alligevel når en fremgang. Vi har i øvrigt haft en stigning i chartertrafikken 16 måneder i træk. Og det lover godt for de kommende måneders vinterprogram, slutter lufthavnsdirektøren.

Udenrigstrafikken buldrer frem

Udenrigstrafikken viste igen en stigning på hele 34,4% i forhold til november 2012. 23.300 passagerer fløj direkte til udlandet mod 17.343 året før.

Chartertrafikken viste en stigning på hele 10,2%. 5.881 passagerer rejste på ferie fra Aalborg Lufthavn i november 2013 mod 5.337 rejsende i november 2012.

Indenrigstrafikken viser samtidig et lille fald. Her rejste 86.250 passagerer i november 2013, og det giver et fald på 1,75%

En solid stigning i udenrigstrafikken, en pæn stigning i chartertrafikken og et mindre fald i indenrigstrafikken betyder en vækst på næsten 5 procent.  

I november 2013 rejste i alt 115.431 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er en stigning på 4,5% i forhold til året før, hvor 110.468 passagerer gik i gennem terminalen.


OBS: Udenrigsministeriet har pr. 13. marts 2020 valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til hele verden til og med 13. april 2020. Vi henviser til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse i denne periode anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. Vi anbefaler alle rejsende til at orientere sig om evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk samt holde sig selv løbende opdateret på coronasmitte.dk.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS