Tog til Aalborg Lufthavn

Regeringen præsenterer i dag et trafikforlig, som indeholder tog helt til døren i Aalborg Lufthavn.

I det nye trafikforlig tilgodeses Aalborg Lufthavn med en såkaldt stikbane på 3 km. fra Lindholm Station og ud til lufthavnen.

Der findes ind til videre meget lidt konkret omkring tidshorisont i projektet, men det vil blive opdateret herinde, når der kommer nyt om planerne.

Tog direkte til Aalborg Lufthavn vil få kæmpe betydning for vores evne til at tiltrække passagerer til vores udenrigs- og feriedestinationer. Der er allerede mange Midt- og en del Sønderjyder, som flyver fra Aalborg Lufthavn ansporet af den gratis parkering. Når vi bliver koblet på den jyske længde(jern)bane bliver det meget let at tage toget primært sydfra - men helt sikkert også nordfra.

Det vækker naturligvis stor glæde i lufthavnen.

- Det er en virkelig god nyhed for os. Det vil give flere passagerer til vores internationale ruter og chartertrafik. Derfor bliver vi også mere attraktive over for flyselskaber og rejsearrangører, og det er positivt i vores bestræbelser på at udvikle Aalborg Lufthavn i international retning, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.


OBS: Udenrigsministeriet har pr. 13. marts 2020 valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til hele verden til og med 13. april 2020. Vi henviser til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse i denne periode anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. Vi anbefaler alle rejsende til at orientere sig om evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk samt holde sig selv løbende opdateret på coronasmitte.dk.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS