Skip to content

Tog til Aalborg Lufthavn

Regeringen præsenterer i dag et trafikforlig, som indeholder tog helt til døren i Aalborg Lufthavn.

I det nye trafikforlig tilgodeses Aalborg Lufthavn med en såkaldt stikbane på 3 km. fra Lindholm Station og ud til lufthavnen.

Der findes ind til videre meget lidt konkret omkring tidshorisont i projektet, men det vil blive opdateret herinde, når der kommer nyt om planerne.

Tog direkte til Aalborg Lufthavn vil få kæmpe betydning for vores evne til at tiltrække passagerer til vores udenrigs- og feriedestinationer. Der er allerede mange Midt- og en del Sønderjyder, som flyver fra Aalborg Lufthavn ansporet af den gratis parkering. Når vi bliver koblet på den jyske længde(jern)bane bliver det meget let at tage toget primært sydfra - men helt sikkert også nordfra.

Det vækker naturligvis stor glæde i lufthavnen.

- Det er en virkelig god nyhed for os. Det vil give flere passagerer til vores internationale ruter og chartertrafik. Derfor bliver vi også mere attraktive over for flyselskaber og rejsearrangører, og det er positivt i vores bestræbelser på at udvikle Aalborg Lufthavn i international retning, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.


OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.