Skip to content

Ferierejsende vil i fremtiden fylde endnu mere i passagersammensætningen i Aalborg Lufthavn idet charterområdet fortsat oplever massiv fremgang. Udenrigstrafikken viste også flot vækst i februar, hvorimod en negativ tendens på Indenrigsområdet påvirker månedsresultatet i nedadgående retning.

I en måned, hvor Aalborg Lufthavn sammen med KLM, airBaltic og det nye Aalborg Airport Hotel mødtes med tusindvis af glade ferierejsende på Danmarks største rejsemesse i Herning, viste chartertrafikken gode tendenser i februar. Det understreger den positive udvikling, som man i lufthavnen oplever på ferieområdet.

- Tak til de rigtig mange, der besøgte os på feriemessen i Herning. Vi glæder os over fortsat vækst for charterselskaberne. Vi forventer os fortsat rigtig meget af netop dét forretningsområde de kommende år, siger lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.

Februars trafik

Februar var en god måned for chartertrafikken, som viste en stigning på 8,1%. 12.740 feriegæster rejste fra Aalborg Lufthavn i februar 2015 mod 11.783 passagerer i februar 2014.

Udenrigstrafikken viste en stigning på 2,6% i forhold til februar 2014. 23.040 passagerer fløj direkte til udlandet, til sammenligning var tallet 22.453 året før. 
Indenrigstrafikken viser et fald. Her rejste 61.131 passagerer i februar 2015 mod 65.549 i februar 2013, svarende til -6,7%

I februar 2015 rejste i alt 96.911 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er et fald på 2,9% i forhold til februar sidste år, den gang rejste 99.785 passagerer i gennem terminalen.


OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.