Skip to content

Oktober blev endnu en rigtig god måned i Aalborg Lufthavn, hvor fortsat vækst i charter- og udenrigstrafikken betød samlet vækst på 8,6%.

Flyselskaberne afslutter i oktober deres sommerprogram, som går fra april til udgangen af oktober. Det betyder, man nu kan gøre status over sommersæsonen i sin helhed. I Aalborg Lufthavn har sommersæsonen været præget af særdeles pæne vækstrater i charter- og udenrigstrafikken. Om sidstnævnte lyder følgende forklaring.

- Lufthansas nye rute til Frankfurt har haft enorm betydning for den positive udvikling. Men også fremgang i den øvrige udenrigstrafik til f.eks. London, Malaga og Barcelona, Istanbul og Amsterdam har spillet en stor rolle, lyder det fra Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

På chartersiden har Aalborg Lufthavn også oplevet flot vækst, og 2015 tegner allerede til at sætte rekord på dette område.

- Vi har kun oplevet fremgang i chartertrafikken siden sommersæsonen startede i april. På det område er det også stort set alle selskaber, som oplever positive tendenser. Der er i det hele taget flere og flere selskaber, som ser et potentiale i at tilbyde charterrejser fra Aalborg Lufthavn, fordi mange passagerer fra hele Jylland ønsker at rejse lige netop herfra, slutter direktøren.

Oktober måneds trafiktal

Udenrigstrafikken viste en stigning på 36,5% i forhold til oktober 2014. 39.799 passagerer fløj direkte til udlandet, til sammenligning var tallet 29.158 året før.

Chartertrafikken viste en stigning på 27,0%. 20.354 feriegæster rejste fra Aalborg Lufthavn i oktober 2015 mod 16.024 passagerer i oktober 2014.

Indenrigstrafikken viser et fald på 5.1%. Her rejste 77.115 passagerer i oktober 2015 mod 81.228 i oktober 2014.

Samlet betyder det, at i alt 137.268 passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn. Det er et stigning på 8,6% i forhold til oktober sidste år, den gang rejste i alt 126.410 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn.


/ Skrevet af: Rikke Mølgaard

OBS: Regeringen og myndighederne fraråder alle rejser til og fra udlandet inklusiv erhvervsrejser til og med den 7. februar 2021. Derudover vil der fra den 9. januar kl. 17.00 til og med 7. februar være krav om en negativ COVID-19 test, taget indenfor 24 timer før afrejse til Danmark. Hold dig opdateret på Coronasmitte.dk.
Hvis du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er vigtigt, at du kender og følger retningslinjerne her før din rejse gennem Aalborg Lufthavn. For generelle rejsevejledninger henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.