Skip to content

ESTA-godkendelse 72 timer før indrejse i USA

Skal du til USA, så er en ESTA-forhåndsgodkendelse eller visum nødvendig før indrejse, da du ellers vil blive nægtet adgang på flyet til USA eller afvist ved ankomst. En ansøgning om ESTA-godkendelse skal ske minimum 72 timer før planlagt afgang. 

For danskere, der skal på ferie eller forretningsrejse i USA, er det nødvendigt inden flyafgang at få styr på en ESTA-forhåndsgodkendelse eller evt. visum. Før i tiden kunne dette gøres 24 timer før afgang og nogle gange direkte i lufthavnen, men USA har indført strammere regler, der gør, at en ansøgning om ESTA skal sendes afsted minimum 72 timer før afgang. Er en ansøgning sendt afsted for sent, vil du blive nægtet indrejse i USA.


OBS: Regeringen og myndighederne fraråder alle rejser til og fra udlandet inklusiv erhvervsrejser til og med den 7. februar 2021. Derudover vil der fra den 9. januar kl. 17.00 til og med 7. februar være krav om en negativ COVID-19 test, taget indenfor 24 timer før afrejse til Danmark. Hold dig opdateret på Coronasmitte.dk.
Hvis du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er vigtigt, at du kender og følger retningslinjerne her før din rejse gennem Aalborg Lufthavn. For generelle rejsevejledninger henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.