Fremgang i udenrigs- og chartertrafikken – tilbagegang i indenrigstrafikken

Årets sidste efterårsmåned levede ikke helt op til sidste års november-rekord. Trods fremgang i både udenrigs- og chartertrafikken, betød en tilbagegang i indenrigstrafikken, at Aalborg Lufthavn gik ud af november 2018 med en mindre tilbagegang på 1,3 procent.

Den hyggelige julemåned er i fuld gang, og der er pyntet op til jul i Aalborg Lufthavn. Et tilbageblik på november 2018 viser en mindre tilbagegang på 1,3 procent – svarende til knap 1.600 passagerer. Således rejste 117.619 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i november 2018 mod 119.210 i samme måned sidste år.

Fremgang i udenrigs- og chartertrafikken

Antallet af rejsende, der i november tog turen gennem lufthavnsterminalen til og fra udlandet steg med 1,9 procent i forhold til november 2017. I november 2018 var der således 34.367 udenrigsrejsende mod 33.732 i november 2017.

- Konsekvenserne af Primera Airs konkurs er stadig at spore i trafikprogrammet. At vi på trods af dette ser en fremgang for både udenrigs- og chartertrafikken skyldes blandt andet god fremgang på ruterne Amsterdam, Malaga og Oslo samt tilføjelsen af det nye vinterprogram til Barcelona. Derudover står De Kanariske Øer stærkt i charterprogrammet, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

I chartertrafikken var der en fremgang på 3,0 procent i november 2018, hvor 6.595 chartergæster var igennem Aalborg Lufthavn mod 6.406 i november 2017.

Tilbagegang i indenrigstrafikken

I november 2018 var der 3,1 procent færre indenrigspassagerer til og fra lufthavnen i forhold til november 2017. Således rejste 79.072 indenrigs mellem København og Aalborg i november sidste år mod 76.657 i år.

- Efter en tilbagegang i indenrigstrafikken for november, går vi december i møde, hvor der normalvis bliver mindre travlhed i erhvervslivet, men samtidig mere drøn på familiebesøg op til jul. Vi ser derfor frem til de julerejsende i december, hvor DAT igen i år har sat afgange ind til Bornholm – ligesom Atlantic Airways har afgange til Færøerne, til glæde for de mange herboende færinger, slutter Søren Svendsen.


OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS