2600 m2 flyhangar indviet i Aalborg Lufthavn

I Aalborg Lufthavn var der i dag officiel indvielse af en ny flyhangar på 2600 m– en flyhangar som allerede inden indvielsen har været i brug af to flyselskaber.

For 10 måneder siden blev det første spadestik taget til byggeriet af en ny flyhangar i Aalborg Lufthavn. I dag kunne lufthavnen så indvie hangaren, som er på hele 2600 m2. Indvielsen foregik med taler, snoreklip, bobler og lidt godt til ganen.

Flyhangaren, som er 16,2 meter høj, kan rumme mellemdistancefly som Boeing B737 og Airbus A320. Dertil er der i forbindelse med hangaren 350 m2 kontor- og lagerfaciliteter, hvor en virksomhed med speciale i flyservice har lejet sig ind. Hangaren skal først og fremmest bruges til de periodiske eftersyn som alle flyselskaber er underlagt, men kommer også i brug i tilfælde af tekniske problemer. Det betyder, at man ikke længere skal vente på en mekaniker eller reservedel, hvilket ofte kan være årsag til forsinkelse.

Besøg af de første fly

Den nye flyhangar nåede faktisk ikke at blive helt færdig, inden de første fly trillede ind til servicering.

- I dag er det den officielle indvielse af flyhangaren, men hangaren har allerede været brugt af to forskellige flyselskaber. Så der er ingen tvivl om, at hangaren har stor værdi for flyselskaberne, og at vi opfylder et efterspurgt behov, fortæller lufthavnsdirektør, Søren Svendsen.


OBS: Udenrigsministeriet har pr. 13. marts 2020 valgt at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til hele verden til og med 13. april 2020. Vi henviser til Udenrigsministeriets rejsevejledning for yderligere information. Har du en forestående rejse i denne periode anbefaler vi, at du kontakter rejsebureauet, hvor du har bestilt din rejse, eller flyselskabet, hvor du har købt din flybillet. Vi anbefaler alle rejsende til at orientere sig om evt. aflyste afgange og ankomster på aal.dk samt holde sig selv løbende opdateret på coronasmitte.dk.


Tid Til Flyselskab Gate Status SMS

Tid Fra Flyselskab Ankomsthal Status SMS