Skip to content

NATUR OG FJELD I STORBYEN

Oplev den helt særlige natur blandet med en kulturel storby.

Oslo er Norges hovedstad og største by og en helt igennem grøn storby.

De 575.000 indbyggere i Oslo har natur og fjeld, lige uden for døren til vandre- og sejlture om sommeren og skiløb om vinteren - turister har de samme muligheder for at opleve Oslo i både grønt og hvidt. Med Trikken (sporvognen) fra Sentralstasjonen midt i byen, er man hurtigt oppe på fjeldet i Nordmarka - 'Oslos tag'. Her kan man om vinteren stå på ski og nyde naturen på alle andre tider af året.

Oslo har seværdigheder for enhver smag. Her er et enormt udbud af restauranter og et spændende, varieret natteliv. Byens havnefront er fantastisk. Blandt de mange grønne oaser i Oslo er Vigelandsparken med skulpturer i granit, jern og bronze noget særligt.

På havnefronten præsenterer det smukke Operahuset sig på fornemmeste vis. Det har fået utallige priser for sin enestående arkitektur. Fra taget kan du nyde udsigten over byen. Her ser du ud over Oslofjorden til museumsøen Bygdøy med Norsk Folkemuseum. Det er et enormt frilandsmuseum med 170 gamle huse fra hele Norge. Desuden er her Vikingeskipshuset, Fram-Museet med polarskibet ”Fram” og Thor Heyredals Kon-Tiki-Museet.

Links:

Planlæg rejse
Rejs til Oslo
Scandinavian Airlines
M T O T F L S
Hele året

Shopping på Karl Johan Gate

Karl Joahn Gate er Oslos hovedstrøg, som går lige gennem centrum. Her er der god mulighed for shopping i de fine stormagasiner. Oslo har mange hyggelige cafeer og restauranter, og en del af dem finder du blandt andet på Karl Johan Gate.

Besøg også det charmerende og mindre shoppingcenter, Bærums Verk, der ligger 20-30 minutter uden for Oslo centrum. Her finder du omkring 50 butikker, restauranter, gallerier, kunsthåndværk og værksteder.

Oslo har seværdigheder for enhver smag. Her er et enormt udbud af restauranter og et spændende, varieret natteliv

Husk den toldfrie ration

Der snakkes meget om det høje norske prisniveau, men det nærmer sig efterhånden det danske. Kun cigaretter, øl, vin og stærkere drikke beskattes voldsomt, men da Norge står uden for EU, kan man købe den toldfrie ration i DutyFree shoppen i Aalborg Lufthavn og derved spare mange penge.

Oslo byder på meget alsidighed, hvor et spændende byliv og hyggelig shopping kombineret med en skøn natur og skimuligheder, gør storbyen perfekt som feriemål for hele familien.

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.