Skip to content

OPLEV HISTORISKE SIDE

Med sin rige historie er Side en oplagt feriedestination, hvor du både har muligheden for at nyde solen på de lange brede sandstrande og samtidigt opleve gamle antikke græske og romerske monumenter.

På Tyrkiets middelhavskyst, 45 minutter øst fra Antalya Lufthavn finder man den lille hyggelige havneby, Side. I Side er stemningen afslappet og familievenlig. Byen har en rig historie, hvor den blandt andet har været under græsk besættelse, da Alexander den Store erobrede Side i år 333 f.Kr. Derudover byder Sides historie også på sørøvere samt slavemarkeder.

Sides rige historie skyldes primært byens kystlige position og er grunden til, at byen i over to tusinde år var midtpunktet for størstedelen af al handel i området. Det gamle havneområde var midtpunktet for al handel i byen, hvorfor du i dag finder flere tilbageværende antikke ruiner i området. Havneområdet betegnes ofte som ét stort frilandsmuseum på grund af de mange antikke ruiner, som alle vidner om områdets historiske vigtighed. Du finder blandt andet resterne af det fantastiske Apollon-tempel, som i led med havneområdet blev brugt til handel.

Derudover kan man i Side opleve gamle romerske akvædukter samt de gamle hellenistiske bymure, der beskyttede byen for eventuelle fjender. I udkanten af Side er det muligt at opleve ruinerne af et romersk amfiteater. Her kan man næsten fornemme stemningen som 20.000 begejstrede tilskuere dannede under en af de mange gladiatorkampe, som er blevet afholdt her. Hvis man ønsker at udforske mere af Sides spændende historie, så kan man besøge byens museum, hvor man kan opleve mange arkæologiske udgravninger fra Sides historie. Sides museum i sig selv er en oplevelse, da den ligger placeret i en renoveret romersk badeanstalt

Links:

Planlæg rejse
Rejs til Side
Sunweb
M T O T F L S
Sommer
Detur
M T O T F L S
Sommer
Århus Charter
M T O T F L S
Sommer
TUI
M T O T F L S
Sommer
Mixx Travel
M T O T F L S
Sommer

Hyggelig ferieby

Side ligger på en halvø omringet af lange brede sandstrande til hver side. Her er der blandt andet blevet bygget en tre kilometer lang strandpromenade, som forbinder de to strande samt alle hotellerne, som ligger placeret langs strandene. Den nye strandpromenade er derudover både med til at forkorte gåafstanden indtil byen og gør samtidigt også turen flottere. Strandpromenaden er derfor ideel til en aftentur i solnedgangens flotte skær. Langs strandpromenaden finder du mange hyggelige strandbarer, caféer og restauranter. Der er altså rig mulighed for noget koldt at drikke eller et måltid mad efter en lang dag på stranden i den varme sol.

Stranden vest for bymidten er mere turistet og travl, da det er her de fleste af hotellerne ligger placeret. Stranden til øst for er lidt mindre og hyggelig, og er den fortrukne strand af den lokale befolkning. På begge strande er det muligt at sole sig hele dagen imens man nyder en kold drink eller et måltid mad. Ved den vestlige strand er der dog mere liv, og det er her muligt at prøve diverse vandsportsaktiviteter, så som bådudlejning, udflugter og dykning, hvorimod den østlige strand byder på mere private og hyggelige omgivelser. Hvad end man planlægger at befinde sig ved stranden hele ferien, eller man blot har brug for et afbræk på sin kulturelle ferie, så tilbyder Side noget for alle.

Autentisk tyrkisk atmosfære

Inde i Sides bymidte finder du en autentisk tyrkisk atmosfære. Duften af det tyrkiske køkken spreder sig fra restauranterne imens lyden af turister, som prutter om prisen med de tyrkiske gadesælgere, kan høres rundt omkring i byen. Hvis du har talent for at prutte om prisen kan du her gøre en handel. Du finder nemlig alt fra tyrkiske tæpper, smykker, lokale krydderier og lædervarer - og alt er til forhandling. Mange foretrækker også at tage turen ind til den nærliggende by, Manavgat, hvor du finder flere shopping-muligheder i form af større supermarkeder, men også adskillige markeder, som bliver afholdt hver mandag og torsdag.

Derudover er Manavgat en utrolig hyggelig og smuk by, og er kendt for den lange flotte flod, som snor sig igennem hele byen. Floden byder blandt andet på et flot vandfald, som altid er en populær turistattraktion. Floden løber igennem Manavgat og hele vejen ned til den sydøstlige kyst af Side, og er grunden til, at området er grønt og frodigt. En altid populær aktivitet er bådudflugten fra Side til Manavgat, hvor man kommer helt tæt på den flotte flod, og i de fleste udflugter også får muligheden for at bade i floden . Derudover byder turen på skønne omgivelser, det flotte vandfald samt mulighed for at shoppe i den store lokale basar.

Side er med de mange alsidige muligheder og rolige byliv en familievenlig ferieby, hvor der er muligheder for enhver smag. Byens rige historie og antikke ruiner indbyder til en hyggelig og kulturrig ferie, og er man derimod mere til sol, badeferie og god mad kan man tilbringe dagene ved de flotte sandstrande og de omkringliggende restauranter.

OBS: Når du rejser gennem Aalborg Lufthavn, skal du som passager være opmærksom på en række retningslinjer, der er udstedt af Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og dermed gældende i alle europæiske lufthavne. Det er derfor disse retningslinjer du til enhver tid skal følge, når du befinder dig i Aalborg Lufthavn. Det er vigtigt, at du kender retningslinjerne her før din rejse gennem lufthavnen. For rejsevejledninger til de enkelte destinationer henviser vi til Udenrigsministeriets hjemmeside.